• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts verlaat Giro na tegenvallende tijdrit

  Victor Campenaerts moest vanmiddag tevreden zijn met de 11e tijd.

  0 / 0

  Victor Campenaerts moest vanmiddag tevreden zijn met de 11e tijd.

  Victor Campenaerts heeft zijn conclusies getrokken na een ontgoochelende chrono in de Giro. De Europese kampioen tijdrijden verlaat de Ronde van Italië. "Het was mijn laatste wapenfeit", deelt Campenaerts mee.

  "Beter in begin van ronde"

  Victor Campenaerts wou scoren in de Giro. Op de eerste dag kwam hij 2 tellen tekort voor de zege in de eerste tijdrit. In de tweede race tegen de klok werd hij pas 11e, op meer dan een minuut van winnaar Rohan Dennis.

   

  Campenaerts: "De tijdrit van was mijn laatste wapenfeit in deze Giro. In overleg met de ploegleiding hebben we beslist dat ik morgen niet meer van start ga."

   

  "In het begin van een grote ronde liggen kan ik mee met de wereldtop. In tijdritten die later in een wedstrijd vallen, zoals in de Tirreno en vandaag, verlies ik een aantal percentages van mijn niveau. Dat wordt dan ook een werkpunt naar de toekomst toe", weet Campenaerts.

   

  "Vanmiddag had ik nochtans geen negatieve signalen gevoeld en ik wil me dan ook niet verstoppen achter excuses. Twee dagen geleden trapte ik tijdens een rit in lijn gedurende 40 minuten een hoger wattage dan vandaag. Dat is natuurlijk niet iets dat je verwacht als tijdrijder."

  Revanche in de Dauphiné?

  "Ik zal de focus verleggen naar nieuwe doelen zoals de Dauphiné", gaat Campenaerts voort. "De Franse rittenwedstrijd start met een proloog en later staat er ook een ploegentijdrit op het programma."

   

  "Na enkele dagen rust in België zal ik naar die wedstrijd toewerken om er een resultaat neer te zetten. De ploeg heeft me tenslotte aangenomen om in tijdritten te presteren. Over twee weken probeer ik het opnieuw."