Alderweireld: "Voelen mee met Nainggolan, meer kunnen we niet doen"

  Tien Rode Duivels beginnen aan de eerste voorbereidingsdag in Tubeke.

  0 / 0

  Tien Rode Duivels beginnen aan de eerste voorbereidingsdag in Tubeke.

  Op de eerste dag van de WK-voorbereiding van de Rode Duivels heeft Toby Alderweireld met de pers gesproken. Natuurlijk kreeg hij heel wat vragen over de niet-selectie van Nainggolan: "Radja is een vriend. Ik heb hem een persoonlijk bericht gestuurd. We moeten de beslissing van de coach accepteren."

  Alderweireld kent Nainggolan al lang. "We speelden samen bij de jeugd. Hij is een vriend. Natuurlijk praat je erover in de groep, maar het is de beslissing van de coach. En die accepteren we."

   

  "Het is wel heel jammer en we voelen met het mee. Meer kunnen we niet doen. Ik heb hem een persoonlijk bericht gestuurd. Voor elke voetballer die erbij hoopte te zijn doet het pijn."

  "Respect voor Radja's beslissing om te stoppen"

  Voor Nainggolan was de maat vol: hij stopt. "Dat beslist ieder voor zich. Wij kunnen niet beslissen voor iemand anders. Het is zijn recht. Hij heeft beslist wat hij zelf voelde en daar moeten we respect voor hebben."

   

  Heel veel supporters van de Rode Duivels gaan niet akkoord met de keuze van bondscoach Martinez en uiten hun ongenoegen. Hoe staat Alderweireld daartegenover? "We willen iedereen achter de nationale ploeg krijgen. Wij hopen dat het hele land achter ons staat met 1 doel: goed presteren op het WK."

  "Voel me 100 procent fit"

  Alderweireld kende een moeilijk seizoen bij Tottenham. In de herfst liep de verdediger in de Champions League tegen Real Madrid een serieuze hamstringblessure op. Hij moest lang revalideren en kreeg niet meteen nieuwe speelkansen van coach Pochettino.

   

  In april speelde hij pas weer een competitiematch. "Ik had een grote blessure en heb hard gewerkt om terug te keren. Die blessure ligt nu volledig achter mij."

   

  "De voorbije maand speelde ik 3 Premier League-wedstrijden. Ik heb daarin laten zien dat ik terug op niveau was. Dat geeft me veel vertrouwen. Ik heb genoeg gespeeld om me weer 100 procent te voelen. En nu komen er ook nog 3 oefenduels aan. Ik hoop daarin zoveel mogelijk te spelen, maar het is de coach die beslist."

  "Fris gevoel na contact met familie"

  Het seizoen is nog maar pas afgelopen of de Wereldbeker komt er al aan. "We kregen toch een aantal dagen rust om bij de familie door te brengen. We zien onze familie heel weinig. De coach heeft ons zo veel mogelijk tijd gegeven om met hen door te brengen.

   

  Zo komen we met een fris gevoel naar hier en is de goesting enorm om eraan te beginnen."

  Tweet Alderweireld: