• home
 • video
 • pas verschenen

  "Trossard was Hazard" en Vandenbempt wilde een selfie met Buffon

  0 / 0
  Extra Time was maandagavond aan zijn laatste editie van deze jaargang toe. Frank Raes had Filip Joos, Wesley Sonck, Peter Vandenbempt en Franky Van der Elst uitgenodigd aan zijn tafel. Dit artikel herbergt een aantal opvallende fragmenten.

  Ja of nee voor Franky Van der Elst

  • Ben je speciaal voor deze laatste Extra Time naar de kapper geweest? Neen.
  • Heb je genoten van POI? Mja.
  • Was Hans Vanaken de beste speler dit seizoen in de JPL? Bij vlagen.
  • Was je verrast dat het contract van bondscoach Martinez nog voor het WK met twee jaar verlengd werd? Ja.
  • Had jij Radja Nainggolan meegenomen naar het WK? Ja.
  • Kom je op 13 augustus naar de eerste Extra Time als KVO 9 op 9 heeft? Als ik uitgenodigd word, ja.
  • Kom je ook als je 0 op 9 hebt? Dan komt Gert Verheyen alleen.
  • Binnenkort begin je te werken voor KVO. Zul je onze ja-nee-vragen missen? Neen.

  "Trossard was Hazard"

  Genk bakte Anderlecht op de slotdag van POI een flinke poets. De Limburgers wonnen in Brussel met 1-2. Onder impuls van Leandro Torssard. Peter Vandenbempt: "Leandro Trossard was outstanding. Hij had geniale momenten. Het wordt belangrijk voor Genk om Trossard te houden als ze volgend seizoen een stap vooruit willen zetten." Filip Joos: "Bij zijn doelpunt zag ik Eden Hazard aan het werk."

  "Saelemaekers heeft veel kwaliteiten"

  Franky Van der Elst gooide een bloemetje naar Alexis Saelemaekers. "Hij speelde een zeer goeie tweede helft. Hij heeft veel kwaliteiten en heeft veel vertrouwen aan de bal. Hij gaf een geweldige assist en leverde ook een schitterende voorzet voor een nieuwe kans. Zijn beste positie is rechtsachter."

  "Club kan naar 35.000 toeschouwers gaan"

  Club Brugge vierde op Pinkstermaandag de pas veroverde landstitel. Met heel veel volk en heel veel blauw-zwart in de straten. Franky Van der Elst: "Ik was er niet bij. Ik ben gaan fietsen met mijn vrouw, maar zag wel de beelden. Heel veel volk: 35.000 mensen. Ik vind dat sterk."

   

  "Twee jaar geleden was er ook al zoveel volk. Dat was toen logisch, want het was lang geleden dat Club nog eens kampioen geworden was. Maar nu dus weer. Dit toont nogmaals aan dat Club een heel grote achterban heeft. Nu al is het stadion bijna elke keer uitverkocht. Met een nieuw stadion kunnen ze naar 35.000 toeschouwers gaan, denk ik."

  Vandenbempt: "Ik wilde een selfie met Buffon"

  Peter Vandenbempt koos het afscheid bij Juventus van Gianluigi Buffon als zijn Moment van de Week. "Ik heb niet veel sportidolen, maar als gewezen doelman op het allerlaagste niveau is Buffon er toch één van."

   

  "Ik heb de voorbije jaren tijdens mijn Champions League-opdrachten geprobeerd een selfie met Buffon te maken. Dat is iets dat ik nooit doe. Goed, het is me niet gelukt, maar Buffon is een legende, een monument. Hij heeft een gigantische carrière, al had hij ook een donker kantje."

  "Historisch record voor Anderlecht"

  Tot slot nog even terug naar de JPL: Anderlecht sluit de competitie als 3e af, met maar 12 op 30 in POI. Peter Vandenbempt: "Anderlecht heeft over de hele competitie 6 keer thuis verloren. Volgens mij is dat een historisch record."

  "Hallo, mama? Moeder, ik ben goed aangekomen"

  De Keek op de Week van Filip Joos was gisteren ook aan zijn laatste editie van 2017-2018 toe. Bekijk het filmpje van dik 5 minuten hieronder.

  Ook op vrtnu.be

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time ook bekijken door op deze link naar vrtnu.be te klikken.