• home
 • video
 • pas verschenen

  Union komt in handen van Brighton-eigenaar en miljardair Tony Bloom

  Bloom neemt geen officiële rol in bij Union.

  Het hing al langer in de lucht, maar vandaag is de deal officieel: de Engelsman Tony Bloom wordt hoofdaandeelhouder van 1B-club Union. Mecenas Bloom vergaarde zijn fortuin in de gokwereld.

  "Talrijke fans nieuwe successen bezorgen"

  Union was al een tijdje op zoek naar financiële slagkracht en met Tony Bloom (48) heeft het dus een nieuwe hoofdaandeelhouder gevonden. Bloom is eigenaar en voorzitter van Premier League-club Brighton, het team van ex-Gouden Schoen José Izquierdo. 

   

  "Ik ben bijzonder blij dat ik de mogelijkheid kreeg om in een traditieclub als Union te investeren, met een dergelijk verleden. Union Saint-Gilloise maakt deel uit van de geschiedenis van het Belgisch voetbal en kende grote successen in het verleden.

   

  Wij zijn dan ook vol ongeduld om hierop verder te bouwen en om de talrijke fans nieuwe successen te bezorgen", zegt de nieuwe sterke man.

   

  "Ik ben ook heel blij dat Jürgen Baatzsch aan boord blijft, als voorzitter van de club. Hij heeft de laatste jaren veel bijgebracht en deed dit met grote onderscheiding, ook in moeilijke momenten. Zijn leiderschap zal belangrijk zijn om nog meer vooruitgang te boeken met Union."

  "Dit is een nieuwe start voor Union"

  Jürgen Baatzsch is op zijn beurt "blij Tony Bloom te mogen verwelkomen als nieuwe investeerder". "Tony staat bekend om zijn enorme passie voor voetbal, maar hij kent ook de filosofie van het spel."

   

  "Zijn investering in onze club komt op het juiste moment, met de nakende terugkeer naar het gerenoveerde Marienstadion. Dit is een nieuwe start voor Union. En met de steun van Tony ben ik ervan overtuigd dat ons een mooie toekomst te wachten staat."

   

  Aangezien Bloom al bestuursfuncties bekleedt bij Brighton, zal hij geen officiële rol opnemen bij Union. "Onze club blijf over zijn onafhankelijke managementstructuur beschikken"