• home
 • video
 • pas verschenen

  Tranen in de ogen, oortje kapot en niet "beter, maar véél beter"

  Het oortje van ref Lardot werkt niet meer.

  Nu speeldag 10 van de play-offs in de Jupiler Pro League afgewerkt is, zit de competitie in onze hoogste klasse er - op twee wedstrijden na - op. De meest opmerkelijke fragmenten van het afgelopen weekend hebben we in dit artikel voor u gebundeld.

  Als dominosteentjes gaan ze tegen de vlakte

  Voetbalhumor zit hem soms in de clichés. Iemand laten vallen, dat is (meestal) grappig. Terwijl de supporters van Standard na de match in Charleroi keeper Ochoa toezingen, brengt Mehdi Carcela zijn ploegmaats één voor één aan het wankelen. Hij gaat gehurkt achter zijn medespelers zitten en laat hen vallen door een duwtje van zijn partner in crime.

  Een lach en een traan bij Sa Pinto

  Ricardo Sa Pinto kondigde na de slotwedstrijd met een uitgestreken gezicht zijn afscheid van Standard aan. Tijdens de wedstrijd in Charleroi, die op 0-0 eindigde, kon de Portugese coach nog wel lachen. Zeker toen hij vernam dat Anderlecht aan het verliezen was tegen Genk en Standard zodoende op de tweede plaats zou eindigen.

  Fluitjes tegen de arbiter

  Al vroeg in de eerste helft moest niet een speler naar de kant, maar ref Lardot. Wat was er aan de hand? Het oortje van de scheidsrechter werkte niet meer. Het oponthoud duurde enkele minuten, tot ongenoegen van het publiek dat begon te fluiten.

  Timmy de lucht in

  Club Brugge had aan zijn fans gevraagd om na de afsluiter tegen AA Gent niet op het veld te komen, maar daar gaf een deel geen gehoor aan. Voor een groepje supporters was de veldbestorming een uitgelezen kans om Timmy Simons op hun schouders te hijsen.

  Gouden rillingen over de rug

  In Antwerpen hield Hernan Losada het voor bekeken. De fijnbesnaarde Argentijn kreeg van de Beerschot Wilrijk-supporters een gepast eresaluut. "Eviva Losada", klonk uit duizenden kelen. Voor de gelegenheid was papa Losada overgevlogen vanuit Argentinië. De man overhandigde zijn zoon een shirt met het gouden rugnummer 17 erop.

  Een traantje wegpinken

  KV Kortrijk wuifde zijn meegereisde aanhangers uit met een 1-3-overwinning in Beveren. Teddy Chevalier had o zo graag gescoord om JPL-topschutter te worden, maar zo ver kwam het niet. De Franse spits vond het doel niet en stond na de match met betraande ogen voor zich uit te kijken.

  "Volgend jaar beter. Ik bedoel veel beter!"

  Anderlecht verloor in eigen huis van RC Genk en strandt daardoor op de 3e plaats in de JPL. Daarmee komt voor de paars-witte aanhang een triestig einde aan een wispelturig seizoen. Marc Coucke stuurde voor en na de wedstrijd enkele tweets de wereld in. Hij belooft vooral beterschap voor volgend seizoen.