• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Tuchel: "Neymar is een artiest. Daar bouw ik mijn ploeg rond"

  Neymar werd afgelopen week gelauwerd als speler van het jaar in Frankrijk.

  Nieuwbakken coach van PSG Thomas Tuchel heeft zich uitgelaten over Neymar. Hij liet niet na zijn goudhaantje te bewieroken en wil zijn ploeg rond de Braziliaan bouwen. "Neymar is een artiest, een sleutelspeler."

  "Een van de beste spelers van de wereld"

  Thomas Tuchel tekende exact een week geleden een contract van twee seizoenen bij de landskampioen van Frankrijk. Hij volgt Unai Emery op als hoofdcoach en krijgt de lastige taak om PSG aan nog meer prijzen te helpen.

   

  Zondag zat de coach samen met de Braziliaanse ster van PSG, Neymar. Volgens de 44-jarige Duitser moet PSG een team bouwen rond "een van de beste spelers ter wereld. Alleen dan zal PSG het beste uit Neymar halen".

   

  "Neymar is een artiest en we moeten een structuur rond hem opzetten, zodat hij al zijn talent kan etaleren op het veld. Ik denk dat hij een sleutelspeler wordt voor onze wedstrijden", zegt Tuchel.

  Geraakt Neymar fit voor het WK?

  Neymar viel op 25 februari uit met een blessure in de match tegen Marseille. Het verdict was hard: een barstje in zijn rechtermiddenvoetsbeentje, gevolgd door een operatie en een lange revalidatie.

   

  Neymar heeft sindsdien geen enkele wedstrijd meer gespeeld, maar behoort toch tot de 23-koppige selectie van Brazilië voor het WK in Rusland.

  Tuchel voelt zich al helemaal thuis in Parijs: