• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje doet het zonder Chelsea-trio Morata, Fabregas en Alonso op WK

  Marcos Alonso en Alvaro Morata halen de selectie niet.

  De Spaanse bondscoach heeft zijn 23 namen bekendgemaakt voor het WK in Rusland. Alvaro Morata, Cesc Fabregas en Marcos Alonso betalen de tol voor een minder seizoen bij Chelsea en staan niet in de selectie.

  Bondscoach Julen Lopetegui ging voor zijn selectie vooral kijken bij Real Madrid en Barcelona. De Koninklijke is hofleverancier met zes spelers: Marco Asensio, Dani Carvajal, Isco, Nacho, Sergio Ramos en Lucas Vázquez.

   

  Andres Iniesta is een van de vier Barça-spelers op de WK-lijst. Hij zal zijn laatste interlands spelen in het Spaanse shirt en trekt samen met Jordi Alba, Sergio Busquets en Gerard Piqué naar Rusland.

   

  Maar Lopetegui laat ook enkele grote namen links liggen. Morata, Fabregas en Marcos Alonso betalen hun mindere seizoen met Chelsea cash. 

   

  Spanje opent het WK tegen Europees kampioen Portugal. Daarna speelt het nog tegen Iran en Marokko.

  De 23 namen van Spanje op het WK:

  Alvaro Morata legde zich sportief neer bij de niet-selectie:

  Kalinic, Mitrovic en Rezaeian naar WK

  Iran, de tegenstanders van Spanje in de WK-groepsfase, doet het zonder de goalgetter van Charleroi, Kaveh Rezaei. Hij scoorde 16 doelpunten in de Jupiler Pro League, maar haalt de selectie niet. Oostende-verdediger Ramin Rezaeian kon bondscoach Carlos Queiroz wel overtuigen.

   

  Ook bij Kroatië staan enkele spelers uit de Belgische competitie in de selectie. Gent-doelman Lovre Kalinic wordt op het WK de doublure van Subasic (Monaco). Ook Club Brugge-speler Matej Mitrovic haalt het, Duje Cop (Standard) moet zijn WK-droom opbergen.

  De 23 namen van Iran:

  Doelmannen: Alireza Beiranvand (Persepolis), Rashid Mazaheri (Zob Ahan), Amir Abedzadeh (Maritimo)

  Verdedigers: Ramin Rezaeian (KV Oostende), Mohammad Reza Khanzadeh (Padideh), Morteza Pouraliganji (Al Saad), Pejman Montazeri (Esteghlal), Seyed Majid Hosseini (Esteghlal), Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Roozbeh Cheshmi (Esteghlal)

  Middenvelders: Saeid Ezatolahi (Amkar Perm), Masoud Shojaei (AEK Athene), Mehdi Torabi (Saipa), Ashkan Dejagah (Nottingham Forest), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Ehsan Hajsafi (Olympiakos), Vahid Amiri (Persepolis), Saman Ghoddos (Ostersunds FK), Ali Gholizadeh (Saipa)

  Aanvallers: Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Karim Ansarifard (Olympiakos), Mahdi Taremi (Al-Gharafa Sports Club), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Reza Ghoochannejhad (SC Heerenveen)

  De 23 namen van Kroatië:

  Doelmannen: Danijel Subasic (Monaco/Fra), Lovre Kalinic (AA Gent/Bel), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb)

  Verdedigers: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskou/Rus), Domagoj Vida (Besiktas/Tur), Ivan Strinic (Sampdoria/Ita), Dejan Lovren (Liverpool/Eng), Sime Vrsaljko (Atlético Madrid/Spa), Josip Pivaric (Dynamo Kiev/Oek), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen/Dui), Matej Mitrovic (Club Brugge/Bel), Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg/Oos)

  Middenvelders: Luka Modric (Real Madrid/Spa), Ivan Rakitic (Barcelona/Spa), Mateo Kovacic (Real Madrid/Spa), Milan Badelj (Fiorentina/Ita), Marcelo Brozovic (Inter/Ita), Filip Bradaric (Rijeka)

  Aanvallers: Mario Mandzukic (Juventus/Ita), Ivan Perisic (Inter/Ita), Nikola Kalinic (Milan/Ita), Andrej Kramaric (Hoffenheim/Dui), Marko Pjaca (Schalke/Dui), Ante Rebic (Frankfurt/Dui)