• home
 • video
 • pas verschenen

  Halfbroer Nainggolan: "Radja had zich zeker kunnen verzoenen met plaats op de bank"

  0 / 0
  Manuel Noboa, de halfbroer van Nainggolan, had gisterenavond contact met Radja. "Hij was er echt ziek van. Dit WK was een van zijn grote doelen." Hij denkt ook dat Nainggolan misschien nog zal terugkomen op zijn beslissing om te stoppen als international.

  "Dit WK was een van zijn grote doelen"

  Roberto Martinez ging Radja Nainggolan gisteren persoonlijk vertellen dat hij niet mee zou gaan naar het WK. Manuel Noboa had kort daarna contact met zijn halfbroer. "Hij was er echt ziek van. Hij voelde zich heel slecht en begreep het niet. Dit is een enorme klap voor hem want het WK was een van zijn doelen. Hij was er echt op gebrand."

   

  "Dit komt zeker harder aan dan vier jaar geleden. Toen had hij pas zijn transfer naar AS Roma afgerond en was hij nog een opkomende speler."

   

  "Radja had zich zeker kunnen verzoenen met een rol op de bank. Zijn doel was gewoon om erbij te zijn. Dat was het belangrijkste, spelen kwam pas daarna."

  "Of Radja er begrip voor had? Geen commentaar"

  Heeft Nainggolan aan zijn halfbroer iets verklapt over de reden voor zijn niet-selectie? "Hij heeft wel iets gezegd, maar dat is vertrouwelijk. Dat is iets tussen hem en de trainer. Of hij er begrip voor had? Geen commentaar."

   

  "De bondscoach zegt nu dat het een tactische keuze is, maar dan zal hij maar één systeem hebben zeker. Als hij plots moet switchen, zou hij Radja toch wel kunnen gebruiken?"

   

  "Het zou om zijn kwaliteiten als voetballer moeten gaan, niet om wat er speelt tussen hem en de trainer. Ik weet niet wat er allemaal achter gesloten deuren gebeurd is. Martinez houdt er niet van dat Radja rookt en drinkt, maar zeg dat dan gewoon. Als je hem niet meeneemt om "tactische redenen" ken je niet veel van voetbal. Je moet hem niet laten spelen, maar hij moet er altijd bijzijn."

  "Denk dat hij nog terugkomt op zijn beslissing om te stoppen"

  Dat Nainggolan in een klap ook zou stoppen bij de nationale ploeg had hij gisteren nog niet aan zijn halfbroer verteld. "Hij heeft dat dan op een halve dag beslist, denk ik. We hebben er niet over gesproken, maar het verbaast me niet helemaal. Nu kan hij weer zijn eigen leven leiden, zonder die reporters die hem overal volgen en in de val willen lokken."

   

  "De pers en de analisten hebben hier ook wel een rol in gespeeld. De bondscoach hoort en leest ook wat iedereen schrijft en zegt. Voor elke selectie werd de druk opgevoerd: zal Nainggolan erbij zijn?"

   

  "Ik kan hem niet zeggen dat hij moet doorgaan, maar ik denk wel dat hij er nog op terugkomt. Hij is een voetballer, hij speelt heel graag voor zijn land. Als ze hem niet meer betalen, zou hij nog voor België spelen. Veel anderen waarschijnlijk niet. Dat heb ik hem ook zo gezegd en hij moest lachen. Hij zal even nodig hebben, maar na het WK zullen we wel zien."

   

  Bekijk het interview met Manuel Noboa (halfbroer van Nainggolan):