• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Ik zie dat Campenaerts overschot heeft, maar hij spaart zich"

  Victor Campenaerts mikt op de dagzege in de tijdrit.

  In de Ronde van Italië is het morgen D-day voor Victor Campenaerts. Onze landgenoot heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit van dinsdag. Hoe liggen de kaarten? Campenaerts en Tom Dumoulin blikken vooruit.

  "Ik heb me eigenlijk alle dagen gespaard"

  In Jeruzalem greep Victor Campenaerts (Lotto-Fix ALL) net naast de eerste roze trui na een tijdrit van 9 kilometer. Pas morgen kruipen de renners weer op hun tijdritfiets, maar Campenaerts doet dat zelfs tijdens een grote ronde geregeld.

   

  "Ook al zijn het maar 3 minuten, ik heb op mentaal vlak dan toch even op die fiets gezeten", vertelt Campenaerts aan Sporza.

   

  "Ik denk dat ik nog heel fris ben. Ik heb me eigenlijk alle dagen gespaard. Ik heb het gevoel dat ik weinig krachten verspeeld heb en ik denk dat Dumoulin en Dennis op de Zoncolan toch diep moesten gaan."

   

  "Ronderenners zoals Dumoulin zijn natuurlijk gespecialiseerd in niet verzwakken in die drie weken. Maar het kan een voordeel zijn dat ik me vrijwel iedere dag heb kunnen sparen."

  "Hopelijk is het een eerlijke strijd"

  De opdracht van morgen is een stukje langer dan de eerste tijdrit in deze Giro. Dinsdag moet er 34 kilometer tegen de chronometer geknokt worden.

   

  "Dat parcours zal me veel beter liggen dan dat van de openingsdag en toen was ik er al dicht bij. Ik ga vol voor winst en ik denk dat het mogelijk is."

   

  Campenaerts zal een stuk vroeger dan zijn grootste concurrenten Dumoulin en Dennis, die in de top van het klassement staan, aan de start verschijnen.

   

  "Hopelijk is het een eerlijke strijd. Dat ik sowieso de voorlopige toptijd zal neerzetten?  Als dat niet het geval is, dan denk ik dat ik twee keer ben lek gereden."

  Dumoulin: "Victor rijdt de laatste week best wel goed"

  Tom Dumoulin troefde Victor Campenaerts in Jeruzalem af. Kunnen de rollen dinsdag omgedraaid worden? "Dat zou heel goed kunnen", zegt de Nederlander.

   

  "Victor rijdt de laatste week best wel goed. In de eerste week vond ik hem niet goed. Ik zie dat hij overschot heeft, maar dat hij zich spaart. Dat was in de eerste week niet het geval. Hij heeft zeker een kans, maar ik zal mijn best doen om dat niet te laten gebeuren."