• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "De kans is niet groot dat ik morgen roze trui pak"

  Na de eerste tijdrit in de Giro mocht Dumoulin de roze trui aantrekken.

  Na de derde rustdag binden de renners in de Giro morgen opnieuw de strijd aan met de klok. De tijdrit van 34 kilometer is de kans voor titelverdediger Tom Dumoulin om tijd goed te maken op roze trui Simon Yates. "Hij zal al een hele slechte dag moeten hebben en ik een hele goeie", blijft de Nederlander realistisch.

  Tom Dumoulin begint met een achterstand van meer dan 2 minuten aan de tijdrit en hoopt op een beetje hulp van de wind. "Ik ga niet meer verkennen, maar ik zal kijken hoe het vlaggetje wappert. Wind in de rug is voor mij niet goed. Dan rijd je vanzelf 50 kilometer per uur en zullen de tijdsverschillen niet groot zijn."

   

  "Het parcours is ontzettend snel. Je bent zo aan de finish. Het parcours van 34 kilometer is denk ik te kort om twee minuten goed te maken. De kans is dus niet heel groot dat ik morgen het roze mag aantrekken. Yates zal al een heel slechte tijdrit moeten rijden en ik een hele goeie."

   

  Daarna volgen er nog vijf ritten. "Het kan natuurlijk dat hij een slechte dag heeft. Ik heb tot nu toe wel nog geen moment van zwakte gezien bij Yates, maar ik heb zelf ook eens op de voorlaatste rit in de Vuelta alles weggegeven."

   

  "Een slechte dag kan altijd in een grote ronde. Ik wacht op mijn kans en hoop dat die nog komt. Anders kan ik Yates na afloop alleen maar feliciteren."