• home
 • video
 • pas verschenen

  Curry piloteert Golden State naar een 2-1-voorsprong tegen Houston

  Stephen Curry wijst Golden State de weg.

  De Warriors hebben de Rockets een poepje laten ruiken. Met een 126-85-overwinning en een glansrol voor Stephen Curry is het voordeel voor de titelverdediger in de finale van de Western Conference een feit.

  Met 34 punten in de eerste twee finalewedstrijden kwam Stephen Curry niet uit de verf. In wedstrijd 3 zette de supervedette van de NBA-kampioen dat recht.

   

  Curry explodeerde met 35 punten in 34 minuten. In het derde quarter gooide hij 7 pogingen op rij door de ring. De voorsprong van Golden State groeide in korte tijd van 70-56 naar 84-56. Toen ook Curry's driepuntpogingen begonnen te draaien, was het hek helemaal van de dam.

   

  "Onze verdediging heeft het verschil gemaakt. We stonden defensief als team veel beter te spelen, waardoor iedereen zich beter in zijn vel voelde", verklaarde Curry.

   

  "Wat mezelf betreft: in de voorbije matchen verging het me niet zo goed. Maar net zoals ik na goeie prestaties niet begin te zweven, zit ik niet in een diep dal bij een slechte wedstrijd."

   

  Golden State leidt nu met 2-1. Wedstrijd 4 vindt dinsdagnacht plaats. Hoe moet Golden State het aanpakken? Curry: "We moeten alles doen wat we in wedstrijd 2 niet gedaan hebben. Als dat lukt, komt het goed."

  Enkele weetjes over Curry:

  Video-tweets: