• home
 • video
 • pas verschenen

  Brys voorgesteld bij STVV: "Gaandeweg in de top 6 sluipen"

  0 / 0
  Marc Brys werd vandaag officieel voorgesteld als trainer van STVV. Hij tekende een contract voor drie jaar en neemt zijn hele staf van Beerschot Wilrijk mee. "Ik hoor dat het doel is om binnen drie jaar Play-off I te spelen. Ik had verondersteld dat dat dit seizoen al het target zou zijn", toonde hij ambitie.

  "Het missen van de promotie in 1B was een zware klap"

  Marc Brys verhuist van Beerschot Wilrijk naar STVV. "De timing was juist", vertelde hij op zijn voorstelling in Sint-Truiden. "Het was een samenloop van factoren, ook persoonlijke. Het missen van de promotie in 1B was een zware klap voor mij."

   

  "1B is een moeilijke reeks. Er zijn daar uitgesproken favorieten met grote budgetten. Toch lag het verwachtingspatroon voor Beerschot Wilrijk zeer hoog. Dat heeft zeker meegespeeld."

   

  Wat is het doel van Brys bij STVV? "Ik hoorde hier net dat het doel was om binnen de drie jaar Play-off I te spelen. Ik had verondersteld dat dat dit seizoen het doel al zou zijn. Deze club wil stappen zetten. Vorig seizoen is hier al een mooie stap gezet. We moeten dat pad blijven bewandelen. We willen de concurrentie met de top zes opvoeren en gaandeweg ook in die top zes sluipen."

   

  "Of dat realistisch is? De voorbereiding zal al veel duidelijk maken. STVV is een leuke en goede ploeg, maar het is afwachten welke huurlingen er blijven. Ze willen hier voor het begin van de trainingen, op 18 juni, de kern al klaar hebben. Dat is een uitdaging, maar als trainer kan je dat alleen maar toejuichen."

  Marc Brys over...

  • ...het bestuur van STVV: "Ik heb zeer goede gesprekken gehad met het bestuur. Ik kreeg zeer gerichte vragen, vragen waarvan ik achterover viel. Ze waren heel duidelijk. Het gaat er hier professioneel aan toe."
  • ...de supporters van STVV: "Ik zie het als een uitdaging om de supporters weer naar het stadion te lokken met resultaten en mooi voetbal. Supporters moeten vurig zijn."
  • ...zijn manier van trainen: "Ik houd niet van hokjesdenken. Ik train op de manier die past bij de club en de groep. Als je er een aantal zaken wil inslijpen dan vraagt dat tijd en veel uren op het trainingsveld. Maar dat heeft niet altijd met fysiek te maken. Dus dat ik een harde trainer ben, wil ik wel nuanceren."