• home
 • video
 • pas verschenen

  "Feest" in Warschau: Legia voor 13e keer Pools kampioen na veldbestorming

  Legia mag net als vorig seizoen opnieuw vieren.

  Legia Warschau is voor de 13e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Polen geworden. Legia wist op de laatste speeldag te winnen van Lech Poznan. De zege kwam er nadat de scheidsrechter de match had stilgelegd wegens wangedrag van de Poznan-supporters.

  Voetzoekers en veldbestorming

  Legia Warschau had in de laatste competitiewedstrijd op het veld van Lech Poznan genoeg aan een punt om voor de 13e keer kampioen van Polen te worden. Uiteindelijk pakte Legia de volle buit door wangedrag van de Poznan-supporters.

   

  In de 70e minuut scoorde Michal Kucharczyk de 0-2 voor Legia. Dit viel niet in goede aarde bij de thuissupporters, die meteen amok begonnen te maken en voetzoekers op het veld gooiden.

   

  Kort daarop bestormden een tiental Poznan-supporters het veld, onmiddellijk achtervolgd door zo'n 200 politiemensen.

   

  De scheidsrechter besliste de match af te fluiten, waarna de commissie van de Poolse competitie een walk-over toekende aan Legia Warschau. Verdict: 0-3-zege en een 13e landstitel voor Legia Warschau.

  Beelden van de misnoegde Poznan-supporters:

  De 13e landstitel is binnen voor Legia Warschau:

  Het feestje in de kleedkamer:

  Warschau feest: