• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane zet zoon Luca in doel: "Kan rollen van vader en coach scheiden"

  Luca Zidane en Real speelden 2-2 gelijk bij Villarreal.

  Real Madrid-coach Zinédine Zidane had voor de laatste competitiematch nog een opvallende zet in petto: doelman Luca Zidane, zoon van de T1, was de surprise van de chef. "Hij heeft het goed gedaan en ik ben blij dat hij zijn debuut gemaakt heeft."

  "Ik ben blij voor hem als papa en als trainer"

  Volgende zaterdag speelt Real Madrid de Champions League-finale tegen Liverpool. Voor het laatste competitietripje, een uitje naar Villarreal, bracht Zinédine Zidane zijn typeploeg in stelling, op één positie na.

   

  Doelman Keylor Navas werd vervangen door Luca Zidane, de 20-jarige zoon van de Real-coach. Luca Zidane had tijdens de voorbereiding op dit seizoen al eens twee vriendschappelijke matchen voor zijn rekening genomen, maar maakte gisteren zijn echte debuut.

   

  "Hij heeft lang gewacht op zijn debuut. Hij heeft het goed gedaan en ik ben blij dat hij zijn eerste officiële wedstrijd gespeeld heeft", reageerde vader Zinédine Zidane na de wedstrijd.

   

  "Voor mij is het niet moeilijk om mijn rol als vader te scheiden van mijn rol als coach. Ik ben blij voor hem als papa en als trainer."

  4 zonen

  Zinédine Zidane (45) heeft 4 zonen: Enzo, Luca, Elyaz en Théo. Zidane liet Enzo al debuteren in de Copa del Rey, zijn oudste zoon voetbalt nu bij Lausanne Sport in Zwitersland. De twee jongste telgen spelen in de jeugdreeksen van Real.

  De twee tegentreffers van Luca Zidane in het 2-2-gelijkspel