Ga naar de inhoud

meest recent

Van der Poel rijdt met breukje in zijn hand naar 3e plek in Wereldbeker

 zo 20 mei 2018 16:05
Van der Poel trok voorbij halfweg ten aanval.
Wereldkampioen Nino Schürter heeft in Albstadt de 2e manche van de Wereldbeker mountainbiken naar zijn hand gezet. Mathieu van der Poel eindigde 3e in Duitsland en staat 2e in de Wereldbeker-stand.

Van der Poel in kopgroep, Gaze heeft slechte dag

Nino Schürter stond geprikkeld aan de start van de Wereldbeker in Albstadt. De wereldkampioen moest vertrekken op de 3e startrij door zijn slechte prestatie in de shorttrack (een nieuwe korte discipline waarmee je een goede startpositie kan verwerven).

 

Ondanks een breukje in zijn pols werd die shorttrack vrijdag gewonnen door Mathieu van der Poel. Hij mocht postvatten naast Sam Gaze, winnaar van de eerste manche in Stellenbosch.

 

Het was maar wachten tot de eerste helling voor Nino Schürter zich al liet zien. De Zwitser schoot als een komeet vooruit en vatte post vooraan in de race. Onder impuls van Sam Gaze kwam een groep van zeven weer aansluiten bij Schürter.

Maar het zou niet de dag worden van de beloftekampioen. Hij kende materiaalpech en was de hele race op achtervolgen aangewezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel ten aanval, Schürter slaat terug

Ook Mathias Flückiger onderging hetzelfde lot als Gaze in de 2e ronde. Op het moment dat de Zwitser aan de kop ging, reed hij lek achteraan.
 
Zo vatte het trio Schürter, Marotte en Van der Poel samen de derde ronde aan. Halfweg ronde 4 vond Mathieu Van der Poel het welletjes. Hij trok stevig door en zette Marotte en Schürter onder druk.

 

Ze moesten enkele meters prijsgeven. Maar die aanval moest hij zich niet veel later bekopen bij een tegenaanval van Schürter. Alleen Tempier, die achter het koptrio aan bengelde, kon de Zwitser volgen.

 

Schürter liet Tempier in de slotfase achter, Van der Poel was tevreden met zijn derde plaats.

In de 4e ronde deed Van der Poel een gooi naar de zege

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag

  1. Nino Schürter (Zwi) - in 1u28'07"
  2. Stéphane Tempier (Fra) - op 16"
  3. Mathieu van der Poel (Ned) - 40"
  4. Maxime Marotte (Fra) - 50"
  5. Jordan Sarrou (Fra) - 1'11"
  6. Mathias Flückiger (Zwi) - 1'26"
  7. David Valero (Spa) - 1'31"
  8. Lukas Flückiger (Zwi) - 1'51"
  9. Manuel Fumic (Dui) - 2'24"
  10. Nicola Rohrbach (Zwi) - 2'47"

Stand Wereldbeker

  1. Nino Schürter (Zwi) 450 punten
  2. Mathieu van der Poel (Ned) 435
  3. Maxime Marotte (Fra) 385
  4. Samuel Gaze (NZe) 350
  5. Mathias Flückiger (Zwi) 310
  6. Stéphane Tempier (Fra) 305
  7. Jordan Sarrou (Fra) 263
  8. Titouan Carod (Fra) 236
  9. Henrique Avancini (Bra) 222
  10. Reto Indergand (Zwi) 220