• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto neemt "met gemengde gevoelens" afscheid van Standard

  Sa Pinto nam afscheid na het behalen van plaats 2.

  0 / 0

  Sa Pinto nam afscheid na het behalen van plaats 2.

  Ricardo Sa Pinto is volgend seizoen niet langer de trainer van Standard. De Portugees kondigde zijn afscheid officieel aan op de persconferentie na de laatste competitiematch. Het vertrek hing al langer in de lucht, Michel Preud'homme staat klaar om hem op te volgen in Luik.

  In het obligatoire interview na de match tegen Charleroi reageerde Sa Pinto kort op vragen over zijn toekomst. "Wacht op de persconferentie", zei de Portugees. En daar kwam hij inderdaad met meer nieuws. Zoals al langer gefluisterd werd, staat Sa Pinto volgend seizoen niet meer aan het roer van de Luikse club.

  "Waarschijnlijk zijn jullie niet verrast, maar dit was mijn laatste match. Ik neem afscheid met gemengde gevoelens", vertelde Sa Pinto. "Ik houd van de club en ik heb mijn plicht gedaan. Ik heb in mijn eerste seizoen meer gedaan dan iedereen verwacht had. Maar sommige beslissingen moeten genomen worden."

  Sa Pinto zat afgelopen week samen met het bestuur en ze zouden samen besloten hebben om het contract "op een beschaafde manier" te beëindigen. "Dat is belangrijk voor de toekomst van de club en voor mij. Ik houd te veel van Standard om dit niet op te lossen."

  De trainer verlaat Standard met de Croky Cup op zak en een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Michel Preud'homme wordt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn opvolger.

  "Ik laat de club in betere conditie achter dan ik ze gevonden heb"

  Sa Pinto hield tijdens zijn persconferentie een lange monoloog. Hij bedankte tientallen mensen persoonlijk voor zijn tijd bij Standard. Maar hij had het ook over zijn eigen prestaties. "Ik denk dat ik de club in een betere conditie achterlaat."

  "Standard had twee jaar geen play-offs meer gespeeld, de kleedkamer zat vol individuen. Er was geen eenheid en er waren geen regels. De fans geloofden er niet meer in. Het was heel moeilijk, maar ik ben trots op mijn werk hier. Ik heb van Standard weer een familie gemaakt met een winnaarsmentaliteit. Sclessin brandt opnieuw."

  "Ik heb de Beker gewonnen, we pakken een ticket voor de Champions League en tot twee speeldagen voor het einde mochten we dromen van de titel. Dit had vooraf nooit iemand geloofd  Er komt nu een andere coach en we moeten hem steunen. Dit team is competitief genoeg om volgend jaar voor de titel te strijden."