Ga naar de inhoud

meest recent

Prades duwt Groenewegen van leiderstroon in slotrit Noorwegen

 zo 20 mei 2018 15:04
Prades (foto) verdeelde de koek met Kamp in de slotrit.
In de Ronde van Noorwegen (2.BC) zijn alle knikkers verdeeld. De Deen Alexander Kamp (Team Virtu) triomfeerde in de slotrit voor Eduard Prades (Euskadi), die de eindzege op zak steekt.

Hagen komt tekort in koninginnenrit

De Ronde van Noorwegen was tot en met gisteren een sprintersfestival, met 3 ritzeges voor Groenewegen en 1 roos voor Boasson Hagen. De slotrit was zoals verwacht andere koek. Op de oplopende wegen richting wintersportoord Lillehammer regende het aanvallen. Op de poging van Kamp, Prades en Carl Fredrik Hagen zat het meeste poeder.

 

Zij vlinderden op 20 kilometer van de streep bergop weg uit een groep met Edvald Boasson Hagen. De Noorse thuisfavoriet probeerde nog in zijn eentje de oversteek te maken naar voren, maar slaagde niet in zijn missie. De Deen Kamp (uit de ploeg van Bjarne Riis) klopte in een sprint met z'n tweeën Prades, die met de eindwinst aan de haal gaat.

Alexander Kamp juichte in de slotrit

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag slotrit

  1. Alexander Kamp (Den) - 154 km in 3u34'55"
  2. Eduard Prades (Spa) - z.t.
  3. Carl Fredrik Hagen (Noo) - op 8"
  4. Jeroen Meijers (Ned) - 25"
  5. Justin Jules (Fra) - z.t.
  6. Ivan Rovni (Rus)
  7. Larry Warbasse (VS)
  8. Alex Aranbaru (Spa)
  9. Jérôme Baugnies
  10. Kevin Deltombe

Eindstand

  1. Eduard Prades (Spa)
  2. Alexander Kamp (Den)
  3. Edvald Boasson Hagen (Noo)