• home
 • video
 • pas verschenen

  Na rampweek laat Sporting zich in bekerfinale verrassen door laagvlieger Aves

  Aves won voor het eerst de Portugese beker.

  Sporting Lissabon heeft het seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten. Nadat de club deze week in een storm terechtkwam na rellen tussen supporters en spelers, verloor Sporting ook bekerfinale tegen Aves, het nummer 13 uit de competitie. Voor Aves is het de eerste prijs in de clubgeschiedenis.

  De voorbereiding van Sporting Lissabon op de bekerfinale liep allesbehalve over rozen. De spelers werden door een groepje van 50 hooligans aangevallen op training. Nadien werd er zelfs gefluisterd dat de voorzitter de opdracht gegeven zou hebben voor die aanval.

  Bas Dost was een van de grootste slachtoffers, maar de Nederlandse spits stond gewoon aan de aftrap. Maar hij kon met een verband rond zijn hoofd niet uitblinken. Hij pakte zelfs uit met een misser van formaat door van erg dichtbij op de lat te knallen.

  Aves, dat in de competitie pas 13e was geëindigd, beleefde een sprookjesavond dankzij twee doelpunten van Guedes. De aansluitingstreffer van Sporting kwam te laat.