• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het wordt niet makkelijk voor Dumoulin om zichzelf op te volgen"

  Dumoulin moest Froome en Yates laten gaan op de Zoncolan.

  Na de Zoncolan ligt de strijd nog altijd open in de Giro. "Froome zal halve minuut per halve minuut wegknabbelen van zijn achterstand", denkt Renaat Schotte, onze man in Italië. "Ik denk dat we een heel spannende slotweek zullen krijgen."

  Schotte: "Verschil tussen Dumoulin en Froome is niet zoveel"

  Terwijl Chris Froome op veel favorietenlijstjes al geschrapt was, reed de Brit zich gisteren weer in de race op de monsterachtige Zoncolan.

   

  "Sky-baas Dave Brailsford zegt al de hele Giro dat Froome er pas vanaf de Zoncolan zou staan. En hij stond er gisteren, dat is het minste wat je kan zeggen", vertelt Renaat Schotte vanuit Italië.

   

  "Froome lijkt weer de oude. Zijn ogen blonken gisteren na zijn ritzege, het was weer de Froome van de grote dagen."

   

  "Froome neemt als referentie Dumoulin en het verschil tussen hen bedraagt 1'46". Dat is eigenlijk niet meer zoveel, als je weet hoeveel klimwerk er nog is in deze Giro."

  "De vraag: Zal Yates betere tijdrit rijden dan anders?"

  Tom Dumoulin verloor gisteren tijd op roze trui Simon Yates. "Dumoulin zei na afloop dat zijn prestatie niet goed genoeg is om de Giro te winnen. En dat zegt veel, want de Nederlander is het type dat zichzelf goed kan analyseren."

   

  "In de tijdrit heeft Dumoulin een voordeel. Maar de 2 aankomsten bergop voor de slotrit in Rome spelen dan weer volledig in de kaart van Froome."

   

  En houdt Simon Yates zijn roze trui vast? "Yates is echt niet gerust in de tijdrit. Hij rijdt natuurlijk wel supersterk en verkeert in de vorm van zijn leven. Zal dat zich vertalen in een betere tijdrit voor Yates? Dat is nu een beetje de vraag waar de Giro rond draait."

   

  "Conclusie: Het zal niet gemakkelijk worden voor Dumoulin om zichzelf op te volgen. Ik denk dat we een heel spannende slotweek zullen krijgen."

  VIDEO: Onze man op de Zoncolan:

  Sfeerstuk met Vlaams wielerfan Danny Van den Bossche en reacties van Tom Dumoulin, Simon Yates en ritwinnaar Chris Froome.

  Ook vanmiddag is het klimmen geblazen in de Giro. Volg rit 15 in onze liveblog. Om 12.20u begint het peloton eraan.