• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Tim Wellens verlaat de Giro: "Hij maakte koorts"

  Tim Wellens moet de Giro verlaten wegens ziekte.

  Lotto Fix All-renner Tim Wellens houdt het voor bekeken in deze Giro. De winnaar van de 4e etappe sukkelde de voorbije dagen met een keelontsteking en een opkomende bronchitis. Na de etappe van gisteren maakte Wellens ook koorts.

  "Tim moet nu recupereren en focussen op nieuwe doelen"

  Tim Wellens toonde zich de voorbije etappes nog wel af en toe, maar de echter killer-benen ontbraken bij de Lotto-Fix ALL-renner. Ploegdokter Steven Bex wijdt die dalende vormcurve aan vermoeidheid door een slopende Giro.

   

  “Tim maakte koorts, waardoor het uiteraard niet opportuun is om hem verder te laten rijden. De afgelopen dagen vocht hij al tegen de keelpijn en bronchitis"

   

  "Deze Giro is al heel pittig geweest, onder meer door het vele reizen en de lastige ritten, die elke dag het maximale vergen van de renners."

   

  "Want ook de op papier vlotter verteerbare ritten zijn al pittig gebleken. Tim is iemand die elke dag elk kansje wil grijpen en niet gemaakt is om zich te verstoppen in de buik van het peloton. Hij moet nu recupereren en daarna kan hij focussen op nieuwe doelen.”

  Wellens: "Neem enkele dagen rust"

  De renner zelf vond het uiteraard niet prettig om halfweg deze Ronde van Italië reeds de handdoek te gooien. Al gaat Wellens niet helemaal ontevreden naar huis.

   

  "Mijn ritoverwinning zorgt ervoor dat ik kan zeggen dat mijn Giro geslaagd is, maar ik had graag nog een gooi gedaan naar een tweede zege. De voorbije dagen heb ik al geprobeerd om de kansen te grijpen, maar ik kwam telkens iets te kort om het verschil te maken."

   

  "Al na de reis van Israël naar Sicilië voelde ik alsof ik niet voldoende slaap kon inhalen en dat is er met de transfer naar het vasteland niet op verbeterd."

   

  "Je merkt in het peloton al serieuze sporen van vermoeidheid en de strijd onder de klassementsrenners moet eigenlijk nog echt losbarsten. Ik neem enkele dagen rust en hoop daarna de training te kunnen hervatten.”

  Bekijk hier nog eens de knappe overwinning van Wellens in de 4e etappe