• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens speelt verstoppertje: "Grappig? Neen, niet echt"

  0 / 0
  Flashback naar de 8e rit in deze Giro: Tim Wellens en Lotto-ploegmakker Adam Hansen probeerden de kloof met de vluchters te dichten, maar geraakten er niet bij. Hun "chasse patate" werd op een ludieke manier afgesloten, al zag niet iedereen er de vrolijke noot van in.

  "Hebben ons verstopt om onze trots intact te houden"

  Lotto-Fix ALL had vorige zaterdag in de rit naar Montevergine di Mercogliano met Tosh Van der Sande een vertegenwoordiger in de vlucht van de dag, maar ook Tim Wellens wilde zijn wagonnetje nog aanpikken.

   

  "Ik heb dat geprobeerd met ploegmaat Adam Hansen", legt Wellens aan Sporza uit. "We kwamen niet echt dichter en het peloton liet ons niet rijden."

   

  "We hebben toen gereden tot we uit beeld waren en daarna hebben we ons verstopt voor het peloton, om onze trots intact te houden. Als het peloton je inhaalt, dan vragen ze zich na zo'n tegenaanval af wat je gedaan hebt."

   

  "We hebben ons verstopt en zijn dan weer in het peloton gekomen. Redelijk veel renners konden er mee lachen, alleen de mensen die niet zo goed bergop kunnen rijden, vonden het niet zo grappig. Het was een ingeving van het moment."

  "Blijkbaar was het vroeger een pak erger"

  Mitchelton-Scott, de ploeg van leider Simon Yates, zag een Lotto-overmacht in de kopgroep niet echt zitten en leidde de achtervolging op Wellens en Hansen. Hun verbazing was dan ook groot toen het duo plots weer in het peloton kwam piepen.

   

  "Het was mijn idee om te stoppen, het was het idee van Adam om helemaal naar voren te rijden om te laten zien dat we terug waren. Ik vond dat een beetje krachtverlies, Adam vond het de moeite waard. En achteraf was het leuk om eens te doen."

   

  Wellens en zijn Australische ploegmaat haalden dus een trucje uit de oude doos boven. "We hebben er nog over gepraat in de ploeg. Blijkbaar was het vroeger een pak erger: in plaats van te stoppen reden ze in de tegenovergestelde richting naar het peloton. Dat is nog een paar niveaus hoger dan wij."

  Tuft: "Grappig? Neen, niet echt"

  Svein Tuft (41) was de onfortuinlijke knecht van Mitchelton-Scott die plots vaststelde hoe Wellens en Hansen naast hem reden.

   

  "Dat was een vreemd moment. Als je zoals Wellens en Hansen zoveel energie hebt in een van de zwaarste rittenkoersen die ik al heb meegemaakt, dan stel je het goed", zegt de Canadees. 

   

  "Of ik het grappig vond? Neen, niet echt. We reden echt hard. We hebben er niet zo mee gelachen."