• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Winnaar Edet wordt gedeclasseerd door rotonde verkeerd te nemen

  Edet (links) zoekt al 8 jaar naar zijn 1e profzege.

  In de Ronde van de Ain was Nicolas Edet (30) in de wolken met zijn 1e profzege. Maar de Fransman werd na afloop 4 plaatsen naar achteren geschoven in de daguitslag, omdat hij een rotonde langs de verkeerde kant genomen had.

  Cofidis triomfeerde gisteren in de openingsrit van de Ronde van de Ain, dankzij Hugo Hofstetter. En ook vandaag kwam een roodhemd van de Cofidis-ploeg juichend over de streep: Nicolas Edet.

   

  De Fransman was in een heuveletappe weggereden uit een kopgroep door een rotonde langs de verkeerde kant op te rijden. De jury besliste al snel om Edet 4 plekken terug te zetten in de uitslag, waardoor Moreno de dagwinnaar en de leider is. Morgen staat de koninginnenrit en slotetappe op het menu.

  Bekijk de beelden: Edet neemt de binnenkant van de rotonde