Truiense handbalvrouwen pakken na beker ook landstitel

za 19 mei 2018 21:26
De vrouwen van Sint-Truiden vieren de landstitel.
De vrouwen van Sint-Truiden hebben zich voor eigen publiek tot landskampioen gekroond. In de tweede finalewedstrijd werd Initia Hasselt verslagen met 34-23. Na winst in de finale van de Beker van België eerder dit jaar pakt het team dus de dubbel.

2e titel op een rij voor Sint-Truiden

Halfweg de eerste helft stonden de vrouwen van oud-international Jo Delpire al 7-2 voor. Hasselt-coach Obrusik verscherpte de dekking op het duo Leenen-Marteleur, waardoor zijn team heel even terug in de wedstrijd kwam, maar ook hier hadden de Truiense vrouwen een antwoord op. Bij de rust was de stand 13-7.

In de tweede helft diepte Sint-Truiden de voorsprong verder uit tot 8 doelpunten (20-12). Hasselt knokte zich terug in de match, maar tegen de Truiense vrouwen was geen kruid gewassen. Eindstand: 34-23.

Sint-Truiden wint na de Beker van België ook de landstitel. Voor Handbal Sint-Truiden is het de 2e titel op rij, de 3e uit hun bestaan.