• home
 • video
 • pas verschenen

  Truiense handbalvrouwen pakken na beker ook landstitel

  De vrouwen van Sint-Truiden vieren de landstitel.

  De vrouwen van Sint-Truiden hebben zich voor eigen publiek tot landskampioen gekroond. In de tweede finalewedstrijd werd Initia Hasselt verslagen met 34-23. Na winst in de finale van de Beker van België eerder dit jaar pakt het team dus de dubbel.

  2e titel op een rij voor Sint-Truiden

  Halfweg de eerste helft stonden de vrouwen van oud-international Jo Delpire al 7-2 voor. Hasselt-coach Obrusik verscherpte de dekking op het duo Leenen-Marteleur, waardoor zijn team heel even terug in de wedstrijd kwam, maar ook hier hadden de Truiense vrouwen een antwoord op. Bij de rust was de stand 13-7. 

   

  In de tweede helft diepte Sint-Truiden de voorsprong verder uit tot 8 doelpunten (20-12). Hasselt knokte zich terug in de match, maar tegen de Truiense vrouwen was geen kruid gewassen. Eindstand: 34-23.

   

  Sint-Truiden wint na de Beker van België ook de landstitel. Voor Handbal Sint-Truiden is het de 2e titel op rij, de 3e uit hun bestaan.