• home
 • video
 • pas verschenen

  Strijdvaardige Froome: "In de slotweek kan er nog veel gebeuren"

  Froome klimt van de 12e naar de 5e plaats in de stand.

  Na 2 moeilijke weken heeft Chris Froome (Team Sky) op de Zoncolan getoond dat hij nog niet uitgeteld is in de Giro. "Yates en Dumoulin blijven de twee favorieten", reageerde de dagwinnaar. "Maar ik heb veel motivatie getankt."

  Froome: "Ik lig nog ver achter op de 2 grote favorieten"

  Chris Froome klom weer als herboren op de moordende Zoncolan. "Het is altijd mijn doel om te groeien tijdens een rittenkoers", reageerde Froome. "Deze zege geeft veel motivatie voor de komende ritten."

   

  In de slotfase kwam Simon Yates wel nog hijgen in de nek van Froome. "Ik hoorde voortdurend op de radio dat hij op 5 à 6 seconden zat", zei de viervoudige Tour-winnaar.

   

  "Ik dacht dat Simon gewoon zat te wachten op de laatste honderden meters om het gat te dichten en de rit te winnen. Het was dan ook fantastisch toen ik omkeek en zag dat hij niet in mijn wiel zat."

   

  Froome klimt naar de 5e plaats in de stand, op 3'10" van Yates. "Ik lig nog ver achterop. De eerste 2 weken waren heel zwaar voor mij. Maar we weten uit het verleden dat de slotweek nog veel kan veranderen aan de posities. Yates en Dumoulin blijven wel de 2 grote favorieten."

  Dumoulin: "Hiermee zal ik de Giro niet winnen"

  • Roze trui Simon Yates: "Toen ik over de streep kwam, was ik helemaal leeg. Ik probeerde Froome nog in te halen, maar dat lukte me niet. Mijn gat op Dumoulin is nog niet groot genoeg. Ik zal blijven proberen in de bergritten, want in de tijdrit zal ik veel tijd verliezen."
  • Tom Dumoulin (2e in de stand): "Ik was wel oké, maar niet goed genoeg. Hiermee zal ik de Giro niet winnen."

  Yates: "Nooit gezegd dat Froome uitgeteld is voor eindzege"

  Dumoulin: "Ik was niet goed genoeg"