• home
 • video
 • pas verschenen

  Payet over afwezigheid op WK: "Ik zou zo weer finale Europa League spelen"

  Payet zal voor zijn tv-scherm supporteren voor Frankrijk op het WK.

  Dimitri Payet viel tijdens de Europa League-finale uit met een dijbeenblessure en zit niet in de Franse WK-selectie. "Ik zal de eerste supporter zijn van Les Bleus", reageert Payet op de sociale media.

  Payet: "Ik moet de gevolgen dragen"

  Bondscoach Didier Deschamps laat heel wat Franse sterren thuis tijdens het WK. Dimitri Payet is een van de slachtoffers. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe stond de spelverdeler op de lijst van 23 namen voordat hij uitviel in de finale van de Europa League tegen Atletico.

   

  "Als je Fransman en profvoetballer bent, is de Franse nationale ploeg het allerbelangrijkste", zegt Marseille-speler Payet. "Maar Marseille zit ook in mijn hart. En als ik het opnieuw zou moeten doen, zou ik zonder te twijfelen opnieuw de finale van de Europa League spelen."

   

  "Ik was op de hoogte van de risico's die ik nam en zal de gevolgen nu volledig dragen. Ik ben en zal de eerste supporter zijn van Les Bleus op het WK. En ik zal me verzorgen en het volgende seizoen voorbereiden. Allez Les Bleus en, vooral, allez Marseille."

  Payet: "Allez les Bleus en, vooral, allez Marseille"