• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Nainggolan? Ik moet voor de juiste balans zorgen"

  Maandag maakt Roberto Martinez zijn selectie voor het WK voetbal bekend. Copa90 US sprak in New York met de bondscoach, maar die liet het achterste van zijn tong niet zien.

  "Fenomenale impact van Henry"

  Voorspellen welk land het goed zal doen in Rusland vindt Roberto Martinez moeilijk. "Al hebben de landen die het WK al eens gewonnen hebben een mentaal voordeel. Landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland of Argentinië zijn op elk WK de te kloppen teams", weet de Spanjaard.

   

  "In België vinden we dat we een heel sterke groep hebben. We willen zo ver mogelijk geraken. Je moet in het toernooi groeien. Maar qua niveau kan onze spelersgroep in elk geval wedijveren met de allerbeste landen."

   

  De Rode Duivels hebben niet de toernooiervaring van de toplanden. Op dat vlak speelt Thierry Henry een belangrijke rol, vertelt Martinez. "Zijn impact is fenomenaal. Hij weet wel wat het is om een WK of een EK te winnen. Op psychologisch vlak is dat belangrijk. Hij heeft heel veel oog voor detail en gaat met veel gevoel om met de spelers, vooral met de aanvallers."

  "Nainggolan? Ik moet voor juiste balans zorgen"

  Als het over Radja Nainggolan gaat, draait de bondscoach om de hete brij. "Mijn moeilijkste opdracht is altijd om voor de juiste balans te zorgen in het team. Dat betekent dat ik soms moeilijke keuzes moet maken. Ik denk altijd in het belang van de ploeg", zegt Martinez, die ook niet gezegd wil hebben wie zijn belangrijkste pion is.

   

  "We zijn een ploeg en we denken allemaal op dezelfde manier. Iedereen is in zijn club heel belangrijk. Bij de nationale ploeg moeten we die sterke individuen gebruiken om sterker te worden als ploeg. Het team staat altijd voorop."

  Bekijk het volledige gesprek met Roberto Martinez: