• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger opnieuw coach? "Ik geef mezelf tijd tot het begin van het WK"

  Wenger neemt na 22 jaar afscheid bij Arsenal.

  Arsène Wenger heeft na 22 jaar afscheid genomen van zijn Arsenal. Wat hem in de toekomst te wachten staat, is nog onzeker. Een nieuwe positie als coach lijkt niet uitgesloten. "Ik geef mezelf de tijd tot het begin van het WK 2018 om te beslissen wat ik ga doen."

  "In Engeland is het moeilijk om nog te coachen"

  In een interview met Bein Sports heeft Arsène Wenger zich uitgelaten over zijn toekomst in het voetbal en over Mikel Arteta, zijn mogelijke opvolger. 

   

  Of Wenger opnieuw zal coachen, of een andere functie binnen een club zal opnemen is nog niet duidelijk.

   

  "Ik heb nog niets besloten. Ik ben fysiek nog steeds goed in vorm, dus kan ik nog coachen. Ik zou het overwegen als ik een volledige invloed op de club kan hebben: hoe ze zich wil profileren, wat belangrijk is en wat de clubwaarden zijn", zegt de Fransman. "Ik geef mezelf de tijd tot het begin van het WK 2018 om te beslissen wat ik ga doen."

   

  Een toekomst als manager in de Premier League lijkt er niet meteen in te zitten. "In Engeland is het moeilijk om nog te coachen voor mij aangezien ik mijn tijd steeds bij dezelfde club heb gespendeerd. Ik geloof dat de Premier League de meest attractieve competitie is, maar coachen in andere culturen is ook interessant."

  Over Arteta: "Heeft alle kwaliteiten om succesvol manager te zijn"

  In tegenstelling tot Ferguson bij Manchester United wordt Wenger niet betrokken in de zoektocht naar een nieuwe manager. "Ik blijf vooral een fan. Ik laat ze kiezen en dan zal ik die beslissing steunen", gaat Wenger voort.

   

  "Als mijn mening werd gevraagd, had ik ze gegeven, maar dat is niet zo. Dat neemt ook wat gewicht van mijn schouders. Als het geen succes wordt, ben ik niet verantwoordelijk zoals Ferguson dat was wanneer United in de problemen zat."

   

  Een van de mogelijke opvolgers aan het roer bij Arsenal is voormalig aanvoerder Mikel Arteta. "Hij is een van de favorieten. Hij heeft alle kwaliteiten om een succesvol manager te zijn. Als voormalig kapitein weet hij ook wat belangrijk is voor de club, dus waarom niet?"

  Eerder werden ook Juventus-coach Massimilianio Allegri en Patrick Vieira genoemd als opvolgers. Ook de geruchten rond Thierry Henry doen de ronde.