• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat staat er nog op het spel op speeldag 10 ?

  De strijd om plaats twee tot en met vijf in PO I ligt open.

  Club Brugge is kampioen, dat weten we sinds afgelopen zondag zeker. Al de andere clubs in Play-off I zijn nog niet zeker van hun lot en hebben op de slotspeeldag iets om voor te strijden. Sporza vat het voor u samen.

  Standard en Anderlecht clashen om plaats twee en de Champions League

  Standard en Anderlecht strijden op de slotspeeldag nog om de tweede en derde plaats in het eindklassement. Behalve de eer is het ook een duel om Europese tickets. Aan de tweede plaats hangt een ticket voor de derde voorronde van de Champions League. Wie derde wordt, gaat naar de Europa League.

   

  Standard is zeker van de tweede plaats als het niet verliest op Charleroi. Anderlecht heeft twee punten minder dan de Luikenaars en moet dus sowieso winnen van Genk om nog tweede te kunnen worden. Speelt Standard gelijk en wint Anderlecht, dan hebben de twee clubs evenveel punten, maar eindigt Standard boven Anderlecht omdat de Brusselaars in het begin van Play-off I een half punt extra kregen.

  Gent, Genk en Charleroi strijden voor de voorrondes van de Europa League

  AA Gent, Racing Genk en Charleroi zijn nog in de running voor twee "tickets". Wie vierde wordt in Play-off I krijgt een ticket voor de derde voorronde van de Europa League, de vijfde speelt een testwedstrijd tegen de winnaar van Play-off II om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

   

  Als Gent wint is het zeker vierde. Genk moet winnen om nog over Gent te kunnen springen. Als Gent verliest op het veld van Club Brugge en Genk speelt gelijk op Anderlecht, dan hebben beide clubs evenveel punten. In dat geval eindigt Gent als vierde omdat beide clubs geen half punt kregen bij de halvering van de punten en Gent in de reguliere competitie voor Genk eindigde.

   

  Charleroi kan met een zege nog over Genk springen, maar niet over Gent omdat Charleroi wel een half punt meer kreeg na de halvering van de punten. 

  Klassement Play-off I
  1Club Brugge93331711646
  2Standard96122091142
  3Anderlecht94501113-240
  4AA Gent934278-136
  5Racing Genk93241112-135
  6Charleroi9261922-1333

  Zulte Waregem ontvangt Lokeren voor de finale van Play-off II

  Ook in Play-off II moet de laatste speeldag nog afgewerkt worden, maar de winnaars van de twee groepen zijn al bekend. Zulte Waregem en Lokeren vechten op 23 mei uit wie de finale van Play-off II wint.

   

  Het reglement bepaalt dat die wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de ploeg die het hoogste eindigde in de reguliere competitie. Dat is dit seizoen Zulte Waregem. 

   

  De winnaar van Play-off II speelt op zondag 27 mei tegen de vijfde van Play-off I. Die wedstrijd wordt ook gespeeld op het veld van de club die het hoogste eindigde in de reguliere competitie. Dat is dus sowieso de ploeg uit Play-off I.