• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Tweet van Coucke? Geen kritiek, wel ingeblikt commentaar"

  Vanhaezebrouck op de persconferentie.

  Anderlecht sluit zondag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Racing Genk. Hein Vanhaezebrouck wil het seizoen op een positieve manier beëindigen met winst en eventueel zelfs nog de tweede plaats. "Voor de eer en de clubkleuren", zei de Anderlecht-trainer vandaag op de persconferentie.

  "Met wat meer meeval hadden we misschien zelf de hoofdprijs"

  Hein Vanhazebrouck wil zondag koste wat het kost winnen van Genk om nog een kans te maken op de tweede plaats, ook al beseft hij dat zijn ploeg het niet in eigen handen heeft. "We proberen ons werk te doen en dan zullen we wel zien wat de andere resultaten zijn."

   

  "Als we derde eindigen, is de vraag of je er alles aan gedaan hebt. We zijn nog opnieuw in de strijd gekomen. Met wat meer meeval hadden we misschien zelf de hoofdprijs. Nu hebben we Europees voetbal. Op een bepaald moment zag het er ook heel slecht uit, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen."

   

  "De efficiëntie heeft ons parten gespeeld, zowel offensief als defensief. We hebben veel kansen gemist en we kregen veel doelpunten te gemakkelijk tegen. Hopelijk kunnen we zondag nog eens de nul houden, wat in deze play-offs nog maar een keer gelukt is. Dat is te weinig."

  Hein Vanhaezebrouck over...

  • ...Onyekuru: "Hij is nog niet klaar. Op training durft hij niet in duel te gaan. En hij is ziek. Onze fout dat hij niet in selectie van Nigeria zit? Hij is geblesseerd geweest gedurende vier maanden. De fout ligt niet bij ons. Kara heeft ook niet veel gespeeld, maar is wel opgenomen in de WK-selectie. Kara is een speler van de nationale ploeg, Onyekuru moet nog alles bewijzen."
  • ...Saief, Markovic en speelminuten Kara: "Markovic is out, Saief is twijfelachtig, maar hij komt wel in aanmerking voor de selectie. Hij heeft deze week wel nog niet veel getraind. Kara is nog niet 100% fit. Het hangt er ook een beetje van af hoe het zit met de andere verdedigers. Ofwel grijp ik terug naar jonge spelers, ofwel kies ik voor Kara."
  • ...de kritiek van de voorzitter op sociale media: "Ik vind niet dat de voorzitter iets verkeerds heeft gezegd. Ik kan er niet tegen inkomen, zeker niet na de tweede helft die we hebben geleverd. Ik noem het geen kritiek, wel ingeblikt commentaar" (waarmee hij met een dikke knipoog verwijst naar de "zalm in blik"-tweet van Marc Coucke).
  • ...Sagnol (die genoemd werd bij Anderlecht): "Als je als assistent van Bayern al reclame moet gaan maken, zegt dat veel. Ik heb dat nog nooit gedaan en ik zou het ook nooit doen. Het zegt veel over hem of over zijn entourage."

  "Geen normaal seizoen"

  Over volgend seizoen wil Vanhaezebrouck het nog niet te veel hebben. "We zijn nog altijd bezig met dit seizoen, dat trouwens geen normaal seizoen was. Er waren heel wat problemen met een overname in december, twee trainerswissels en veel blessures. We focussen ons eerst op de laatste match. Nadien nemen we de tijd om alles goed voor te bereiden."

   

  Op de vraag of hij er al mee bezig is, antwoordde Vanhaezebrouck affirmatief. "Het zou erg zijn mocht ik er niet mee bezig zijn. Het is onmogelijk om te wachten tot het einde van het seizoen voor je echt aan de slag kunt gaan met alle toekomstige stappen."

   

  "Ik denk dat een van de hoofdredenen van succes bij het samenstellen van de groep ligt. Als je tijdens het seizoen nog gaatjes moet vullen, heb je je werk in het begin niet goed gedaan. En dat zijn dan de ploegen die op het eind net tekortschieten."