• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hooydonck: "Het verhaal van Bruyneel is volledig gelogen"

  Van Hooydonck spreekt zich uit over de uitlatingen van Bruyneel.

  Enkele uitspraken van Johan Bruyneel zijn niet in goede aarde gevallen bij Edwig Van Hooydonck. In een krantenartikel leken de twee beste vrienden, maar daar blijkt niet veel van waar te zijn. "Het verhaal van Bruyneel is volledig gelogen", reageert Van Hooydonck bij Radio 1.

  Van Hooydonck over Bruyneel: "Hij kwam naar mij toe"

  Een artikel van Het Nieuwsblad over Johan Bruyneel en Edwig Van Hooydonck heeft voor wat opschudding gezorgd in het wielermilieu. In het artikel stond een foto van Bruyneel samen met Van Hooydonck.

   

  "Tijdens de Ronde van Vlaanderen heb ik veel mensen die ik lang niet meer gezien had de hand geschud. Aan de start was Edwig Van Hooydonck de eerste die naar me toegekomen is", klonk het bij Bruyneel.

   

  Onzin, volgens Van Hooydonck. "Wat Bruyneel aan de krant zei, klopt totaal niet. Bij de start van de Ronde ging ik aan café Den Engel staan omdat ze daar een goede Stella hebben. Toen zag ik Johan al wat onwennig rondwandelen. Niemand was in hem geïnteresseerd, ik had de indruk dat niemand iets met hem te maken wou hebben."

  "Hij wilde een selfie"

  "Plots zag hij mij staan, kwam hij naar me toe en schudde hij mij de hand. We hebben 5 minuten gepraat en dan vroeg Johan of hij een selfie mocht nemen van ons. Ik stemde toe, mijn vrouw was erbij en kon de foto zelf nemen."

   

  "Meer is er niet gebeurd, want daarna zijn we allebei doorgegaan", gaat Van Hooydonck voort. "2 dagen later zag ik in Het Nieuwsblad de foto van mij en Bruyneel met een verhaal dat totaal niet klopte."

   

  "Dan kwam er het verhaal dat hij veel geld verloren heeft en dat zijn vrouw weggegaan is door de affaire met Lance Armstrong. Dat is een beetje zielig."

   

  Hoe de foto van Van Hooydonck en Bruyneel bij Het Nieuwsblad is geraakt, weet Van Hooydonck niet. "Mijn vrouw heeft die foto genomen, dus op zich zijn de portretrechten van haar", besluit de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen.