• home
 • video
 • pas verschenen

  Peru enige gastland voor 41e editie Dakar-rally

  Bolivia trekt zich terug uit de organisatie van de Dakar-rally.

  Nadat de afgelopen dagen Chili en Bolivia lieten weten zich terug te trekken uit de organisatie van de 41e Dakar-rally, heeft organisator Amaury Sport besloten enkel Peru als gastland aan te duiden. De start en aankomst staan in hoofdstad Lima gepland.

  Het is de eerste keer dat de Dakar-rally slechts 1 land aandoet. Dat heeft alles te maken met het afhaken van Bolivia en Chili. De 10 ritten van de 41e editie, die in januari plaatsvindt, zullen daarom allemaal in Peru afgewerkt worden.

   

  Door deze ontwikkelingen speelt organisator Amaury Sport met het idee om met de editie van 2020 opnieuw richting Afrika te trekken. De rally trok indertijd weg uit dat continent uit veiligheidsoverwegingen. Sinds 2009 vindt de race immers in Zuid-Amerika plaats.

  De organisatie maakte het nieuws bekend op twitter