• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho en Conte begraven de strijdbijl: "Verveeld door onze vete"

  Mourinho en Conte: beste vrienden?

  De vete tussen José Mourinho en Antonio Conte lijkt bijgelegd, een dag voor hun ontmoeting in de FA Cup-finale. "We zaten er wat mee verveeld en hebben elkaar de hand geschud", zegt de Manchester United-coach.

  Jarenlange vete

  Het geruzie tussen Mourinho en Conte, de managers van Manchester United en Chelsea, is enkele jaren oud. Sinds het seizoen 2016-2017 vliegen de verwijten heen en weer.

   

  Het begon allemaal toen Conte in 2016 iets te uitbundig de 4-0-overwinning van Chelsea thuis tegen Man.United vierde. Dat was niet naar de zin van Mourinho, die sindsdien felle kritiek uitte op de Italiaan.

   

  Mourinho bestempelde de Italiaan als "clownesk" en verwees meermaals naar de beschuldigingen aan het adres van Conte in verband met matchfixing in zijn periode als coach van Juventus. 

   

  Conte op zijn beurt verweet zijn Portugese rivaal dat hij een obsessie had voor Chelsea en beschreef Mourinho als "een kleine man" en "fake".

  Een goed gesprek doet wonderen

  Maar nu lijkt de vete (voorlopig) voorbij. Na de wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea eind februari zouden de twee een goed gesprek hebben gehad in het bureau van de Man.United-baas. 

   

  "Ik nodigde Conte na de wedstrijd uit in mijn kantoor. We hebben wat gepraat en het is allemaal oké nu. We zaten wat verveeld met onze vete en hebben elkaar de hand geschud", zegt Mourinho. 

  13e FA Cup voor Man United of 8e voor Chelsea?

  Zaterdag 19 mei om 18.15u vindt de FA Cup-finale tussen Manchester United en Chelsea plaats in Wembley

   

  United kan het record van Arsenal evenaren door een 13e FA Cup aan zijn palmares toe te voegen. De laatste eindzege in de FA Cup behaalde United in 2016, toen nog onder Louis van Gaal.

   

  De laatste eindzege van Chelsea dateert al van 2012, toen het in de finale Liverpool wist te verslaan met 2-1. Als 'The Blues' zaterdag weten te winnen, mogen zij een 8e FA Cup in hun kast plaatsen.