• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw dient gefrustreerde Wagner van antwoord: "Reactie is overdreven"

  Joachim Löw diende Wagner van repliek na diens kritische uitlatingen.

  De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft fel gereageerd op de uitlatingen van Bayern München-spits Sandro Wagner, die dinsdag na zijn niet-WK-selectie zijn pensioen als international aankondigde: "Ik ervaar dit als een rechtstreekse kritiek op zijn collega-internationals."

  De Duitse selectieheer Joachim Löw maakte dinsdag de voorselectie voor de Duitse WK-campagne in Rusland bekend. De lijst telde 27 namen, waaronder weinig verrassingen. Toch waren er enkele opvallende afwezigen. Naast Dortmund-speler Mario Götze stond ook de naam van Bayern München-spits Sandro Wagner niet op het lijstje van Löw.

   

  Zelf reageerde de Duitse spits furieus op zijn niet-selectie. Wagner kondigde zelfs prompt zijn afscheid van de Duitse nationale ploeg aan. Hij verweet Löw niet om te kunnen met zijn sterke persoonlijkheid. "Voor mij is het duidelijk, mijn openheid en directe manier van doen valt bij deze trainersstaf niet in goede aarde."

  Löw: "Ik kan zijn teleurstelling begrijpen"

  Löw diende Wagner nogal geprikkeld van antwoord. "Ik ervaar dit als kritiek tegenover zijn collega's. Hij doet alsof de geselecteerde spelers gekozen zijn omdat ze hun meningen voor zich zouden houden."

   

  De Duitse bondscoach vond de reactie van Wagner "fel overdreven".  "Mijn spelers worden juist aangemoedigd om hun mening te geven en open te communiceren. Die zaken zijn zeer belangrijk voor ons. Maar ik kan zijn teleurstelling wel begrijpen", besloot Löw toch enigszins zalvend.

   

  Drie andere spitsen werden wel opgenomen in de voorselectie van Löw. Timo Werner (Leipzig), Marco Gomez (Stuttgart) en Nils Petersen (Freiburg) werden allen boven Wagner verkozen. Een van hen zal de definitieve WK-selectie van 23 spelers wellicht niet halen.

  Twitter reageerde laconiek op de heisa rond Wagner