• home
 • video
 • pas verschenen

  Leuven doet gooi naar aankomstplaats WK wielrennen 2021

  Misschien sprint Peter Sagan straks in Leuven voor de wereldtitel.

  Vlaanderen wil in 2021 het WK binnenhalen. Daar wil Leuven dan een graantje van meepikken, want de Leuvense schepen van sport Eric Vanderheiden heeft vandaag de Leuvense kandidatuur als aankomststad aan de Vlaamse overheid en de Belgische Wielerbond bekendgemaakt.

  Hoewel de UCI de kandidatuur van Vlaanderen om het WK 2021 te organiseren nog niet heeft geaccepteerd, werpt Leuven zich toch al op als potentiële aankomstplaats. 

   

  Sowieso zal Leuven nog even moeten wachten op witte rook, want de UCI maakt de winnende kandidatuur traditioneel pas bekend op het WK dat 3 jaar eerder plaatsvindt. We komen dus pas in de week van 23 tot 30 september 2018 te weten wie het WK van 2021 zal mogen organiseren, want dan staat het WK van Innsbruck op het programma.

   

  De aankomstplaats zelf zal zich hoogstwaarschijnlijk in de Bondgenotenlaan situeren. De laan bevindt zich in het centrum van de stad en is ook al de aankomstplaats voor de Grote Prijs Poeske Scherens. Vanderheiden liet zich niet uit over het budget dat zijn stad voor de organisatie van het WK veil heeft.