• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Simons mag hopen op een basisplaats"

  Leko is van plan om Simons op te stellen tegen Gent.

  Staat Timmy Simons zondag in de basis tegen AA Gent? Als we Ivan Leko mogen geloven, dan zal dat effectief het geval zijn. "Dit is het perfecte moment", zei Leko vandaag op de persconferentie.

  Laatste wedstrijd voor Simons?

  Timmy Simons (41) staat dus op het punt om zondag zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau te spelen. Na een fantastisch seizoen voor Club Brugge, met als kers op de taart het behalen van de titel, lijkt dit het perfecte moment om Simons uit te zwaaien. 

   

  "De kans is heel groot dat hij in de basis staat tegen Gent", zegt Club-coach Ivan Leko. "Zo kan iedereen in Brugge, en België, op een mooie manier afscheid nemen van Timmy Simons."

  Verliezen is geen optie

  De coach van Club benadrukt wel dat hij de wedstrijd tegen Gent absoluut wil winnen. "We zullen het maximum doen om de zege binnen te halen. Zeker omdat het onze laatste wedstrijd is na een geweldig seizoen."

   

  "We spelen ook thuis, dus dat motiveert ons extra om een laatste keer alles te geven voor onze fantastische supporters. Zij hebben ons de voorbije tien maanden ongelofelijk hard gesteund. De wedstrijd tegen Gent winnen, is het minste wat we voor hen kunnen doen."

  Vraagtekens achter Diaby en Limbombe

  Zowel voor Diaby als Limbombe lijkt de laatste wedstrijd van het seizoen onhaalbaar. Beiden herstellen nog van een blessure en speelden de laatste twee wedstrijden tegen Charleroi en Standard niet.

   

  "Diaby en Limbombe zullen waarschijnlijk niet spelen", meent Leko. "Er staat morgen nog een laatste training op het programma. Daarna zullen we zien wie fit is en wie niet, maar ik heb wel al een elftal in mijn hoofd. Het is de bedoeling om de best mogelijke ploeg op te stellen."

  Coach van het jaar

  Op de vraag of hij blij is met de titel 'Coach van het jaar', blijft de Kroaat heel bescheiden.

   

  "Die titel is de verdienste van het hele team. Het klinkt misschien cliché, maar het is zo. De synergie tussen de technische en medische staf, de spelersgroep en iedereen binnen de club was geweldig dit seizoen."

   

  "Alle mensen binnen de club hebben van in het begin veel vertrouwen in mij getoond. Samen hebben we geweldig hard gewerkt richting dat ene doel, het kampioenschap." 

   

  "Ik ben dus trots op de titel van 'Coach van het jaar', maar dan omdat het de verdienste is van ons teamwork en niet door één persoon."