• home
 • video
 • pas verschenen

  Kluivert weigert bij te tekenen: "Ik voel me onder druk gezet"

  Justin Kluivert wil niet verlengen.

  Justin Kluivert weigert zijn contract te verlengen bij Ajax. De 19-jarige buitenspeler twijfelt aan de intenties van de club. "Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", zegt hij in de Volkskrant.

  "Mijn plan was om te blijven"

  Justin Kluivert staat op het punt om deze zomer Ajax te verlaten. De Ajacied wil zijn huidige contract, dat loopt tot medio 2019, niet verlengen.

   

  De jonge flankspeler twijfelt aan de intenties van de club, die graag ziet dat hij betekent. "Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", stelt Kluivert in een gesprek met de Volkskrant. "Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd."

  Geen akkoord

  Geld speelt volgens Kluivert geen rol, hoewel hij vreemd opkeek van de aanbieding die Ajax hem aan het begin van afgelopen seizoen deed.

   

  De Amsterdammers baseerden zich daarbij op de status die de jonge aanvaller toen had: reserve achter Amin Younes. Kluivert: "Ik speel al mijn hele leven bij Ajax. Ze hadden kunnen weten waar mijn potentie ligt."

   

  Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Kluivert, besloot vervolgens te wachten en de onderhandelingen kwamen muurvast te zitten. Kluivert herhaalde dat hij graag wilde blijven, maar een akkoord bleef uit. Volgens Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, duwde Raiola zijn cliënt naar de uitgang.

  "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen"

  "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om voetbal, maar om geld", aldus Kluivert.

   

  Justin Kluivert is al een tijdje grof wild op de transfermarkt en wordt de laatste maanden aan heel wat topclubs gelinkt. Onder meer Tottenham en Manchester United zouden naar zijn diensten lonken.