• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB: "Vlekkeloos parcours van Martinez en integere persoonlijkheid"

  Het KBVB-gebouw in Brussel.

  De voetbalbond heeft het arbeidscontract met Roberto Martinez verlengd, nog voor het WK 2018 begonnen is. "Hij is een belangrijke ambassadeur voor het Belgische voetbal", luidt het.

  "Coach staat dicht bij leefwereld van deze generatie"

  "Sinds zijn aanstelling in augustus 2016 blikt de KBVB terug op een positieve, professionele en integere samenwerking met Roberto Martinez", zegt de KBVB.

   

  "Het vlekkeloze parcours bij de kwalificatie voor het WK, waarbij België op één gelijkspel tegen Griekenland na al zijn wedstrijden in groep H won, geeft voor de KBVB op sportief vlak het vertrouwen om op hetzelfde elan door te gaan met de bondscoach."

   

  De KBVB stelt dat het ook een bewuste keuze is om samen te werken met een coach met internationale ervaring. "Door zijn verleden in de Premier League staat Martinez dicht bij de leefwereld van de huidige generatie Rode Duivels, waarmee hij een zeer goede band heeft."

  "Integere persoonlijkheid"

  Het contract is verlengd tegen dezelfde voorwaarden als in 2016. De voetbalbond verklaart in die optiek de gepassioneerde motivatie van de bondscoach te waarderen om de Rode Duivels nog sterker te maken.

   

  "Dat Martinez sinds zijn aanstelling zeer gedreven werkt door verschillende clubs en jeugdacademies te bezoeken en tal van spelers aan het werk te zien tijdens officiële wedstrijden draagt daartoe bij."

   

  "De KBVB waardeert tot slot de integere persoonlijkheid van de bondscoach die het Belgische voetbal op professionele wijze duurzaam versterkt en het imago van ons voetbal op nationaal en internationaal vlak uitdraagt."

   

  Om die redenen noemt de KBVB Martinez wereldwijd "een belangrijke ambassadeur van het Belgische voetbal". Samen met Martinez tekenden ook Graeme Jones (zijn eerste assistent) en Richard Evans (zijn tweede assistent) voor twee jaar bij.

  Tweet van de KBVB: