• home
 • video
 • pas verschenen

  Ista krijgt berisping van UCI en kan er weer invliegen

  Kevyn Ista, links vooraan.

  Kevyn Ista heeft in februari, tijdens de Ster van Bessèges, positief getest op het diureticum Furosemide. Daar krijgt hij van de internationale bond UCI een berisping voor, geen schorsing.

  "Ik nam een product van de apotheker dat tijdens een voorafgaande bereiding vervuild is geraakt met Furosemide", maakte Ista zelf bekend op Twitter.

   

  "Ondertussen ben ik van alles vrijgesproken, nadat ik kon bewijzen dat het om een onvrijwillige besmetting ging. Ik ben niet geschorst en ben klaar om er weer in te vliegen."

   

  Furomeside staat op de verboden lijst van het Wereldantidopingagentschap (WADA), omdat het kan fungeren als maskeermiddel.

   

  In afwachting van het verdict van de UCI, dat ondertussen dus besloot dat een berisping volstaat, werd Ista door zijn ploeg op non-actief gezet. Op 29 mei zal hij in Gullegem terugkeren in competitie.

   

  WB-Aqua Protect Veranclassic, de ploeg van Ista, hield zich met de voorlopige schorsing netjes aan de regels van het MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport.

  "In lijn met de ethiek en regels van het MPCC hebben we Ista voorlopig geschorst", laat de ploeg weten.

   

  Ista verliest alleen zijn uitslagen in de Ster van Bessèges van dit jaar. Hij werd er 28e in het eindklassement en was negende in de tweede etappe. 

  Tweet: