• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro-baas Vegni: "Rit naar de Zoncolan wordt een cruciale etappe"

  0 / 0
  Giro-directeur Mauro Vegni kijkt uit naar komend weekend in de Giro, waar onder meer de Monte Zoncolan op het menu staat. "De wegen liggen er goed bij", zegt de Italiaan over de monsterachtige beklimming die de voorbije dagen nog een laagje sneeuw te verwerken kreeg.

  "We zijn klaar voor de rit naar de Zoncolan", glimlachte Mauro Vegni vanochtend bij Sporza. "Ik denk dat het een cruciale rit zal zijn om te kijken hoe het met de vorm van enkele renners gesteld is. Ik ben ervan overtuigd dat sommige jongens er weer in de koers kunnen komen. Daarom kijken we erg uit naar die rit."

   

  De voorbije dagen doken er enkele onheilspellende foto's op van de loodzware col, die bedekt lag onder een laagje sneeuw. "De wegen liggen er goed bij", verzekert Vegni.

   

  "Hopelijk blijft het weer goed. Dat was tot nu toe het geval in deze Giro: op een beetje regen na heeft de zon ons altijd al gezelschap gehouden. Ik hoop dat dat zo blijft in de mooie slotweek."

   

  Vegni blikt alleszins tevreden terug op de Grande Partenza in Israël van twee weken geleden. "Ik kan alleen maar positief zijn. Ik was niet bezorgd over het organisatorische luik of over de veiligheid, maar wel over de reactie van het Israëlische publiek, waar wielrennen niet in het DNA zit. Maar de ontvangst was geweldig. Het was promotie voor de Giro en voor de wielersport."

  Een besneeuwde Zoncolan twee dagen geleden: