• home
 • video
 • pas verschenen

  Ga even zitten voor de spelers die Frankrijk niet meeneemt naar het WK

  De lijst van afwezigen bij Frankrijk is indrukwekkend.

  Frankrijk heeft gisteren zijn WK-selectie bekendgemaakt. 23 spelers waar veel landen jaloers op zouden zijn. En dan moet u weten dat het lijstje namen van spelers die bondscoach Didier Deschamps thuislaat bijna angstaanjagend indrukwekkend is.

  De verliezers: Lacazette, Rabiot en Payet

  Didier Deschamps koos voor een jonge, en volgens de Franse media, een licht experimentele selectie. Heel wat namen zoals die van Lloris, Umtiti, Varane, Kanté, Pogba, Mbappé en Griezmann konden op voorhand al worden ingevuld. Maar een aantal keuzes van de bondscoach zorgden toch voor verbazing.

   

  De grote verliezers heten Lacazette, Rabiot en Payet. Voor Lacazette moet het nieuws hard zijn aangekomen. Het is het derde toernooi op rij dat de spits op de reservelijst van Frankrijk belandt. Lacazette was de laatste tijd in vorm nochtans, maar Deschamps zou het niet zo begrepen hebben op de spits van Arsenal.

   

  Ook voor Payet moet zijn afwezigheid een harde noot zijn om te kraken. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe stond de spelverdeler op de lijst van 23 namen voor hij uitviel in de finale van de Europa League. De bondscoach wou dat bericht op zijn persconferentie wel niet bevestigen of ontkennen. 

   

  Rabiot is volgens Deschamps het slachtoffer van de enorme concurrentie centraal op het middenveld, waar Pogba, Matuidi en Tolisso de voorkeur krijgen. Van een heel andere orde is de afwezigheid van Real Madrid-spits Benzema. Die wordt zoals bekend sinds eind 2015 niet meer opgeroepen door Deschamps nadat de spits in opspraak kwam in een afpersingszaak. Benzema was er ook op het EK niet bij.

  De winnaars: Nzonzi, Fekir en Thauvin

  Waar verliezers zijn, zijn er gelukkig ook winnaars. De meest gelukkigen, want minst verwachte spelers, luisteren naar de namen Nzonzi, Fekir en Thauvin. 

   

  Sevilla-speler Nzonzi (foto) werd pas afgelopen november voor het eerst geselecteerd door Deschamps, maar wordt door de bondscoach gezien als het enige alternatief voor stofzuiger Kanté. Daarom kreeg hij de voorkeur op Rabiot, die meer een spelmaker is en bij Frankrijk vaak onder de verwachtingen bleef.

   

  Fekir profiteert wellicht van de blessure van Payet om bij de 23 te horen. Leuk nieuws voor de speler van Lyon, die twee jaar geleden het EK miste nadat hij in een oefenmatch tegen Portugal een zware blessure opliep.

   

  Marseille-speler Thauvin kan de verloren Europa league-finale doorspoelen met zijn selectie, die hij te danken heeft aan zijn sterk seizoen bij zijn club.

  De Franse selectie en de reservelijst