• home
 • video
 • pas verschenen

  Eriksson: "De vermoeidheid zal Engeland ook dit WK weer parten spelen"

  Kunnen Sterling en co eindelijk nog eens meedoen voor de prijzen?

  De laatste, en enige, toernooizege van Engeland dateert van 1966. Sindsdien wisten "The Three Lions" geen spraakmakende prestatie meer neer te zetten op een EK of WK. "Het is de vermoeidheid die hen steeds parten speelt", weet voormalig bondscoach Sven-Göran Eriksson.

  Niet verder dan de kwartfinales sinds WK 1998

  De Zweed Sven-Göran Eriksson was tussen 2001 en 2006 bondscoach van de nationale ploeg van Engeland. Zowel op het WK 2002, het EK 2004 als het WK 2006 waren de kwartfinales voor Eriksson en de zijnen het eindstadium.

   

  Dat terwijl hij spelers als Rooney, Beckham, Gerrard, Lampard en co onder zijn hoede had. Allemaal topspelers, maar steeds faalde de nationale ploeg om haar potentieel volledig te benutten.

   

  "Ik hoop dat ze dit jaar verder geraken dan ik ooit heb gedaan en een halve finale weten te bereiken op het WK in Rusland. De selectie bestaat uit jonge, talentvolle en hongerige spelers die iets willen laten zien", zegt Eriksson aan de BBC.

  Geen winterbreak

  De voornaamste reden voor de tegenvallende prestaties van de Engelse ploeg legt Sven-Göran Eriksson bij het competitiesysteem van de Premier League.

   

  "Van de grote 5 Europese competities is Engeland de enige waar geen winterstop wordt gehouden. Dat is volgens mij de reden waarom Engeland geen grootse prestaties kan neerzetten op een groot toernooi."

   

  De 23 spelers die werden geselecteerd voor het WK 2018 zijn allemaal actief in de Premier League. "Wanneer je in de Premier League speelt, speel je heel veel wedstrijden. Naast de reguliere competitie moeten de ploegen ook nog twee bekercompetities afwerken, dat mat af."

   

  "Ik ben er zeker van dat de vermoeidheid de Engelse spelers ook op het WK in Rusland weer parten zal spelen. Dat ondervond ik zelf toen ik bondscoach was van Engeland. Ik zie niet in waarom dat deze keer anders zou zijn", zegt Eriksson.

  In de groep met België

  De Rode Duivels zijn samen met Engeland, Panama en Tunesië onderverdeeld in groep G voor het WK 2018 in Rusland. Engeland zou op papier de moeilijkste tegenstander moeten zijn voor de Belgen. De wedstrijd vindt plaats op 28 juni om 20u.

   

  Engeland werd op het vorige WK in 2014 nog uitgeschakeld in de groepsfase in een groep met Costa Rica, Uruguay en Italië. Op het EK 2016 werden ze dan weer verrassend uitgeschakeld in de 1/8e finales door IJsland.