• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik heb niet bijgetekend voor het geld, maar omdat ik geloof in België"

  Roberto Martinez: "Ik geloof in het Belgische voetbal."

  0 / 0

  Roberto Martinez: "Ik geloof in het Belgische voetbal."

  Roberto Martinez staat ook de komende twee jaar aan de leiding van de Rode Duivels. "Mijn contractverlenging is een natuurlijk proces. Ik heb er niet hoeven over na te denken. Ik geloof in de toekomst van het Belgische voetbal", zegt de bondscoach.

  KBVB: "Soms moet je eens verrassen"

  Algemeen werd aangenomen dat de knoop over de toekomst van de bondscoach pas na de Wereldbeker in Rusland doorgehakt zou worden. Maar de KBVB nam de buitenwereld in snelheid en kondigde de contractverlenging van Roberto Martinez nu al aan.

   

  "Soms moet je eens verrassen, in het belang van het Belgische voetbal", zei Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de voetbalbond en hoofd van de Technische Commissie, vanochtend op een persconferentie in het KBVB-gebouw.

   

  "We hebben stabiliteit en duidelijkheid nodig. Nu en na het WK. Iedereen: wij, de fans, de spelers en de staf zelf. Daarom hebben we geanticipeerd en kiezen we voor continuïteit."

   

  "Omdat Roberto Martinez als bondscoach heel goed werk geleverd heeft, hij een goeie sfeer brengt, resultaten behaalde, de spelers zich kunnen vinden in zijn werkwijze en hij in het Belgische voetbal, onze ploeg en onze jongeren gelooft."

  "Gentleman, open minded, correct en respectvol"

  "Roberto gelooft dat hij succes kan boeken met België, net als wij. Daarnaast is hij een echte gentleman, is hij open minded, correct en draagt hij respect hoog in het vaandel. Ook dat zijn kwaliteiten die wij uitermate appreciëren", ging Verhaeghe voort.

   

  "Dat Martinez bijgetekend heeft tegen dezelfde voorwaarden als 2 jaar geleden bewijst dat hij het niet voor het geld doet, maar voor de passie. Zijn werk is nog niet af. We zijn ervan overtuigd dat dit een goeie beslissing is voor het Belgische voetbal."

  Martinez: "Dit is een voetbal-beslissing"

  "Ik ben zeer gelukkig met dit nieuwe contract", verklaarde Roberto Martinez na de uitleg van Bart Verhaeghe. "Dit is een natuurlijk proces geweest. Het was een no-brainer (een logische gang van zaken)."

   

  "Ik geloof in de spelers, het technische departement van de KBVB, het Belgische voetbal en zijn toekomst. De spelers verrassen me. Het is plezierig om in deze stabiele omgeving te kunnen werken. Dit zijn unieke ervaringen."

   

  "En ja, ik teken bij tegen dezelfde financiële voorwaarden. Toen ik vanuit de Premier League naar België kwam, deed ik dat niet voor het geld. Als ik nu bijteken, doe ik dat ook niet voor het geld. Dit is een voetbal-beslissing."

   

  "Bovendien is ons verhaal nog niet geschreven. Er kan nog veel verbeteren en dat gaan we ook doen. Of dit wel opportuun is net voor het WK? Ik denk niet aan een mislukking in Rusland. De mislukking zou zijn om niet proberen te winnen. Ik ga niet uit van slechte scenario's."

  Verhaeghe: "Er zijn grotere landen dan België"

  Bart Verhaeghe: "Op het WK speel je geen enkele gemakkelijke wedstrijd. Kleine landen willen ook tonen dat ze iets kunnen. Ik hoop dat we de groepsfase doorkomen en in de 1/8e en later ook de kwartfinales terechtkomen. De spelers gaan zo ver als ze kunnen. We zien wel waar we eindigen."

   

  "Maar er zijn grotere landen dan België. Ik denk aan Duitsland, Spanje, Brazilië en Frankrijk. Dat zijn de favorieten. België is een outsider, net als Argentinië. Ik hoop dat we ver geraken, maar ik wil geen druk leggen op de selectie. Ik heb er alle vertrouwen in."

  Het contract voor 2 jaar is vanochtend ondertekend: