• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesië begint aan de voorbereiding op het WK

  De Adelaars van Carthago gaan op stage naar het Zwitserse Verbier.

  In de aanloop naar het WK hebben de tegenstanders van de Rode Duivels hun voorbereiding op gang getrapt. De nationale ploeg van Tunesië werkte woensdag haar eerste training af in het stadion van El Menzah, in het noorden van hoofdstad Tunis.

  Elf spelers stonden anderhalf uur op het terrein. Enkele spelers, zoals Anice Badri (ex-Moeskroen), sluiten vrijdag aan bij de groep. Zondag vertrekken de Adelaars van Carthago op stage naar Verbier, een vakantieoord in de Zwitserse Alpen.

  Bondscoach Nabil Maaloul riep 29 spelers op voor die stage, die op 25 mei eindigt. Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem) en Larry Azouni (KV Kortrijk) kregen geen uitnodiging voor de stage. Dylan Bronn (AA Gent) is wel van de partij.

  Oefenduel tussen Tunesië en Portugal

  Op 28 mei spelen de Noord-Afrikanen een vriendschappelijke interland tegen de Portugezen, die op 2 juni ook oefenen tegen de Belgen. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen Turkije en Spanje.

  Op 18 juni start het WK voor de Tunesiërs met een match tegen Engeland. Op 23 juni volgt de wedstrijd tegen de Rode Duivels en op 28 juni sluiten ze de groepsfase af tegen Panama.