• home
 • video
 • pas verschenen

  Toekomst BMC verzekerd? Roelandts: "We weten van niets"

  0 / 0
  Volgens De Telegraaf kunnen de renners en het personeel van BMC op hun beide oren slapen. Het voortbestaan van de ploeg was onzeker, maar de zoektocht naar een nieuwe geldschieter zou nu toch zijn vruchten afwerpen. "Ik heb nog geen stress voor volgend jaar", zegt Jürgen Roelandts.

  Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat BMC volgend jaar als Deloitte-Giant door het leven. Deloitte is nu nog cosponsor bij Dimension Data, maar zou hoofdsponsor worden van het team van Greg Van Avermaet. Materiaalsponsor Giant verlaat Sunweb en zou dus voor BMC gekozen hebben.

  "Ik heb het nieuws vanochtend ook gehoord, maar officieel weten wij van niets", reageert Jürgen Roelandts vanuit de Giro bij Sporza. "Is het een gerucht of is het waar? Geen idee."

  Roelandts ruilde vorige winter de Lotto-ploeg voor BMC en tekende voor één jaar. "Ik heb nog geen stress voor volgend jaar. We zien wel na de Giro. Ik denk dat de beslissing tussen het einde van de Giro en het begin van de Tour zal vallen."

  "Ik kan wel even wachten. 10 jaar geleden zou dit mij stress gegeven hebben, nu vind ik het soms wel fijn om een beetje te kijken naar de mogelijkheden. Na 11 jaar in deze sport heb ik daar minder stress voor."