• home
 • video
 • pas verschenen

  Senegal neemt blessuregevoelige Kara mee naar WK

  Kara in actie met Anderlecht

  Kara lag dit seizoen meer dan hem lief was in de lappenmand.

  Bij Anderlecht kwam hij door blessures dit seizoen amper aan de bak, maar Kara zit wel in de WK-selectie van Senegal. Ook Eupen-speler Wagué is erbij.

  Voor Club-speler Krépin Diatta en Genkenaar Ibrahima Seck kwam er vandaag minder goed nieuws. Zij zijn door de Senegalese bondscoach Aliou Cissé niet in de 23-koppige WK-selectie opgenomen.

  Kara Mbodj is er dus wel bij en dat is opmerkelijk. De 28-jarige verdediger trekt met amper speelminuten op zak naar de trainingsstage. Hij kwam bij Anderlecht in 2018 nog niet in actie na zijn knieoperatie. 

  Naast Kara zitten nog enkele bekende gezichten uit de Jupiler Pro League in de Senegalese selectie: ex-Racing Genk-speler Kalidou Koulibaly (Napoli) en ex-Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté (West Ham). Vedette van de ploeg is Liverpool-spits Sadio Mané.

  Tweede WK-deelname voor Senegal

  Voor Senegal wordt het pas de tweede WK-deelname na het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan. Zestien jaar geleden verrasten ze in de openingswedstrijd Frankrijk met 0-1 en uiteindelijk stootten ze zelfs door tot de kwartfinales. Daar gingen ze pas na verlengingen onderuit tegen Turkije.

  Nu nemen ze het in Groep H op tegen Polen (19 juni), Japan (24 juni) en Colombia (28 juni). De top twee van deze groep staat in de achtste finales tegenover de top twee van de groep van de Rode Duivels.

  WK-selectie Senegal (bondscoach Aliou Cissé)

  Doelmannen: Abdoulaye Diallo (Rennes-Fra), Khadim Ndiaye (Horoya-Gui), Alfred Gomis (Spal-Ita)

  Verdedigers: Kalidou Koulibaly (Napoli-Ita), Lamine Gassama (Alanyaspor-Tur), Kara Mbodj (Anderlecht-Bel), Moussa Wagué (Eupen-Bel), Youssouf Sabaly (Bordeaux-Fra), Saliou Ciss (Valenciennes-Fra), Salif Sané (Hannover-Dui)

  Middenvelders: Pape Alioune Ndiaye (Stoke-Eng), Idrissa Gana Gueye (Everton-Eng), Cheikhou Kouyaté (West Ham-Eng), Cheikh Ndoye (Birmingham-Eng), Alfred Ndiaye (Wolverhampton-Eng)

  Aanvallers: Sadio Mané (Liverpool-Eng), Keita Baldé Diao (Monaco-Fra), Diafra Sakho (Rennes-Fra), Moussa Konaté (Amiens-Fra), Ismaila Sarr (Rennes-Fra), Mbaye Niang (Torino-Ita), Moussa Sow (Bursaspor-Tur), Mame Biram Diouf (Stoke-Eng)