• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin maalt niet om verlies in rit 11: "Ik voel me heel goed"

  Dumoulin moest gisteren enkele seconden toegeven op Yates.

  Tom Dumoulin verloor gisteren een titanenduel op de kasseitjes bergop in de straten van Osimo. Roze trui Simon Yates won en pakte zo nog wat seconden op zijn dichtste concurrent. Maar de tweede van de dag en het algemeen klassement was wel erg tevreden: "Ik voel me heel goed", zegt de titelverdediger.

  Het werd een "Vlaamse" finale met kasseien, stijgingspercentages tot 16 procent en smalle straatjes. Zdenek Stybar en Tim Wellens beten er hun tanden op stuk, Dumoulin dwong Yates tot het uiterste.

  De Nederlander van Sunweb kwam net tekort, maar daar maalde hij niet om: "Ik was niet goed genoeg om te winnen, maar ik ben supertevreden", maakte hij een positieve evaluatie.

  "De benen waren in het begin een beetje pijnlijk, maar ik denk dat iedereen dat wel had na de rit van dinsdag. Tijdens de rit werd ik een stuk beter. Ik probeerde Yates te volgen in de finale, maar kon het gaatje op hem niet dichten. Ik bleef wel op dezelfde afstand hangen. Ik kan mezelf niets verwijten."

   

  "Ik voel me heel goed"

  Dumoulin volgt in de stand op 47 seconden van Yates. Hij hoopt om dinsdag in de tijdrit over 34 km tussen Trento en Rovereto zijn slag te slaan. "Ik voel me heel goed. Dit is mijn beste resultaat sinds Jeruzalem (waar hij de proloog won, red) en ik had mijn beste gevoel in deze Giro."