• home
 • video
 • pas verschenen

  Claudio Ranieri houdt het voor bekeken bij FC Nantes

  Het huwelijk tussen Ranieri en Nantes is op de klippen gelopen.

  Na amper één seizoen trekt Claudio Ranieri de deur alweer achter zich bij FC Nantes. De 66-jarige Italiaan lag al een tijdje overhoop met voorzitter Waldemar Kita.

  Ranieri had nog een contract voor volgend seizoen bij Nantes, maar dat zag de Italiaan dus niet zitten. Op de clubwebsite bedanken beide partijen elkaar voor de samenwerking. Ranieri had ook nog een boodschap voor zijn spelersgroep.

  "Ik wil de spelers bedanken voor de fantastische eerste helft van het seizoen, ook al was de tweede helft een pak moeilijker. De spelers hebben alles gegeven en dat is het belangrijkste." Nantes kon na Nieuwjaar nog slechts drie competitiewedstrijden winnen en staat met nog één speeldag te gaan 10e in de Ligue 1.

  Bij Nantes spelen met Yassine El Ghanassy en Joris Kayembe ook twee landgenoten. Beiden kenden een tegenvallend seizoen en konden nooit aanspraak maken op een basisplaats.

  Claudio Ranieri heeft er al een indrukwekkende carrière opzitten. De Italiaan trainde in eigen land onder meer topclubs Napoli, Juventus, Roma en Inter. Daarnaast stond hij in het buitenland aan het hoofd van Valencia, Atletico Madrid, Chelsea en Monaco. Maar zijn strafste prestatie was toen hij in 2016 verrassend de Premier League won met Leicester City.