• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloftevolle verdediger verlaat Club Brugge en trekt naar KV Mechelen

  Laurent Lemoine met shirt van KV Mechelen

  Laurent Lemoine poseert met een shirt van zijn nieuwe werkgever.

  Club Brugge-verdediger Laurent Lemoine (20) ruilt 1A voor 1B. Hij verlaat Brugge om meer speelkansen te krijgen in Mechelen. Hij tekende een contract tot juni 2021. "Ik voel me klaar voor deze stap", liet Lemoine weten bij zijn voorstelling in het AFAS Stadion.

  Laurent Lemoine was jarenlang een sterkhouder in de Brugse jeugdploegen, maar doorbreken in het eerste elftal lukte niet. Blauw-zwart leende hem dit seizoen ook al uit aan 1B-club Roeselare. Laurent is de broer van Gabriel Lemoine, die in Engeland actief was op het EK met de U17 van België.

  Lemoine: "Het spel in 1B is veel fysieker dan in 1A"

  De 20-jarige verdediger weet hoe het er aan toe gaat in de Proximus League. "Het spel in 1B is minder technisch dan in 1A, het is veel fysieker. En mentaal moet je elke wedstrijd top zijn. Je speelt vaak tegen dezelfde tegenstanders en dat is niet te onderschatten. Elke wedstrijd moet je weer anders aanpakken."

  De ambitie van Lemoine is duidelijk. "KV Mechelen is een club die altijd tot de betere clubs in 1A moet behoren. Zelf wil ik ook in de hoogste divisie spelen. Op het einde van afgelopen seizoen bij Roeselare had ik het gevoel dat ik klaar was voor die stap."

  KV Mechelen haalde eerder al Igor De Camargo terug naar België.

  Op Twitter stelde KV Mechelen zijn aanwinst voor: