• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische overtuigt Amerikaans basketbalteam

  Hind Ben Abdelkader in actie bij de nationale ploeg.

  Na Ann Wauters en Emma Meesseman maakt ook Hind Ben Abdelkader kennis met de WNBA. De 22-jarige basketbalspeelster gaat in de Amerikaanse vrouwencompetitie aan de slag bij Indiana Fever.

  Hind Ben Abdelkader verdedigde afgelopen seizoen de kleuren van de Turkse club Hatay Belediye. Tijdens de zomerbreak maakt ze de oversteek naar de Verenigde Staten voor een seizoen in de WNBA. Indiana Fever heeft haar opgenomen in de kern.

  Abdelkader treedt in de voetsporen van Ann Wauters en Emma Meesseman. Zij hebben al meerdere WNBA-seizoenen op hun teller staan. Dit jaar passen de leading ladies van het Belgische basketbal voor een oversteek. Zij concentreren zich op het WK in september.

  Het basketbalseizoen voor vrouwen in Amerika gaat vrijdag van start. Indiana Fever begint zaterdag met een thuismatch tegen Chicago Sky.