• home
 • video
 • pas verschenen

  België speelt halve finale op EK U17: wie zijn ze, wat doen ze?

  De Panini-versie van de Belgische U17 op het EK in Engeland.

  De Belgische U17-ploeg scheert hoge toppen op het EK. Ze won al haar groepsmatchen en schakelde titelhouder Spanje uit in de kwartfinale. Om 14u kunt u naar hun halve finale tegen Italië kijken op onze livestream of Canvas. Wij stellen de jongens even aan u voor.
  Parcours België op EK U17
  GroepsduelIerland-België0-234' Sidibe 0-1, 68' 0-2
   Bosnië-België0-417' Vertessen 0-1, 29' Yayi Mpie 0-2, 63' Lemoine 0-3, 79' Lemoine 0-4
   België-Denemarken1-030' Doku
  KwartfinaleBelgië-Spanje2-141' Vertessen 1-1, 49' Yayi Mpie 2-1
  Halve finaleItalië-Belgiëdon 14u 

  Bondscoach Siquet: "Heel solidaire groep zonder echte toptalenten"

  Thierry Siquet is de bondscoach van de U17. Hij schetst zijn kern: "Ik heb een spelersgroep die heel solidair is, zowel op als naast het terrein. We hebben geen echte toptalenten, maar er zijn er 2 of 3 die bovengemiddelde technische vaardigheden hebben. We hebben wel genoeg oplossingen op de bank, die kunnen invallen en het verschil maken."

  Het merendeel van de spelers is in 2001 geboren. "Maar ik nam er ook enkele jongens van 2002 bij, waardoor we een jonge groep hebben. We waren heel sterk in in de eerste 2 wedstrijden. Tegen Spanje toonden we voor de rust te veel respect. Maar in de tweede helft bewees mijn groep dat ze beschikt over heel wat mentale, fysieke en technische kracht."

  Livestream op Sporza met commentaar van Geert Heremans

  De halve finale van België op het EK U17 tegen Italië kunt u vanmiddag om 14u op Canvas bekijken, wij streamen ook de tv-uitzending op deze pagina. Geert Heremans geeft voor de gelegenheid commentaar.